Gratinirani file grgeča na posteljici od krumpira

  • 45 min
  • 4 porcije
  • Vrlo kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Sadrži ribu/ morske plodove
Gratinirani file grgeča na posteljici od krumpira
U našem video receptu saznajte kako pripremiti gratinirani file grgeča na posteljici od krumpira.

Polegli smo g. Grgeča na postelju od krumpira, pokrili ga bešamel umakom i naribanim sirom te ostavili da uživa u toploj pećnici neko vrijeme. A što se poslije desilo, pogledajte u našem videu!

Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Krumpir narežemo na ploške debljine 0,5 centimetra, sok od limuna iscijedimo, a sir gaudu naribamo.
  2. Filete ribe poprečno narežemo na nekoliko komada, stavimo ih u prikladnu posudu, prelijemo ih sokom od limuna, posolimo i ostavimo da se mariniraju.
  3. U ugrijanu tavu stavimo maslac, ulijemo malo ulja, dodamo ploške krumpira i pržimo ih sa svih strana do zlatnožute boje.
  4. Zatim krumpir rasporedimo po dnu vatrostalne posude i preko njega složimo komade ribe.
  5. Potom sve zajedno prelijemo bechamel umakom, posipamo naribanim sirom, te krušnim mrvicama i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 200°C, pod gril, 20-ak minuta.
  6. Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 41
Rating: 4.93
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:45minuta

Najnovije zanimljivosti: