Gratinirani krumpir s prokulicama i pršutom

  • 45 min
  • 4 porcije
  • Srednje kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Jelo sadrži meso
Gratinirani krumpir s prokulicama i pršutom
U našem video receptu saznajte kako pripremiti gratinirani krumpir s prokulicama i pršutom.

Kao djeca baš i nismo puno voljeli prokulice, ali s godinama smo ih počeli polako prihvaćati. Pripremite li ovo jelo, možda više nećete moći živjeti bez prokulica. Dobar tek!

Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Kuhani krumpir ogulimo i narežemo na kocke, prokulice očistimo, operemo i prepolovimo, pršut narežemo na trakice, a češnjak protisnemo.
  2. U lonac s vrelom i posoljenom vodom stavimo prokulice i kuhamo ih 7-8 minuta. Za to vrijeme u zagrijanu tavu stavimo maslac i pričekamo da se rastopi.
  3. Zatim dodamo kockice krumpira, posolimo ga i povremeno miješajući, pržimo sa svih strana.
  4. Nakon 5-6 minuta krumpir maknemo s vatre i premjestimo ga u vatrostalnu posudu, a kuhane prokulice procijedimo i stavimo u ledenu vodu kako bi zadržale lijepu boju i ostale hrskave.
  5. Potpuno ohlađene prokulice ocijedimo i pomiješamo s krumpirom u vatrostalnoj posudi, a preko krumpira i povrća rasporedimo trakice pršuta.
  6. U zdjelu razbijemo jaja, dodamo protisnuti češnjak, muškatni oraščić, sjeckani peršin, ulijemo mlijeko i pjenjačom dobro izmiješamo sastojke.
  7. Dobivenom mješavinom prelijemo krumpir, prokulice i pršut, posipamo ih naribanim sirom i sve zajedno stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 220°C, pod gril, 10-ak minuta.
  8. Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 43
Rating: 4.86
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:45minuta

Najnovije zanimljivosti: