Gratinirani kukuruz

  • 45 min
  • 4 porcije
  • Srednje kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Ima jaja, nema mesa
Gratinirani kukuruz
Saznajte kako pripremiti gratinirani kukuruz u našem video receptu.

Ovo jelo najbolje bi mogli opisati kao mješavinu kajgane i kukuruznog kruha. No ono bi vam se moglo svidjeti čak i ako ne preferirate jaja, jer spomenuta kombinacija stvara novi, jedinstveni okus.

Gratinirani kukuruz - Saznajte kako pripremiti gratinirani kukuruz u našem video receptu. - kukuruz iz konzerve, jaje, luk, svježa crvena paprika, svježa zelena paprika, maslinovo ulje, češnjak, glatko brašno, šećer, čili papričica (mljevena), ulje, sol, U tavi, na vrućem maslinovom ulju, pržimo kockice luka i paprika dok ne omekšaju.; Zatim dodamo protisnuti češnjak i pirjamo po prilici 4-5 minuta. ; Za to vrijeme, u visoku usku posudu dodamo jaja, ocijeđeni mladi kukuruz, glatko brašno, i sve zajedno dobro izmiješamo štapnim mikserom. ; U zasebnoj zdjeli pomiješamo dobivenu smjesu s pirjanim povrćem i sve zajedno prelijemo u namašćenu vatrostalnu posudu. ; Stavimo peći u zagrijanu pećnicu, na 180°C, 30-ak minuta.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. U tavi, na vrućem maslinovom ulju, pržimo kockice luka i paprika dok ne omekšaju.
  2. Zatim dodamo protisnuti češnjak i pirjamo po prilici 4-5 minuta.
  3. Za to vrijeme, u visoku usku posudu dodamo jaja, ocijeđeni mladi kukuruz, glatko brašno, i sve zajedno dobro izmiješamo štapnim mikserom.
  4. U zasebnoj zdjeli pomiješamo dobivenu smjesu s pirjanim povrćem i sve zajedno prelijemo u namašćenu vatrostalnu posudu.
  5. Stavimo peći u zagrijanu pećnicu, na 180°C, 30-ak minuta.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 1
Rating: 1
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:45minuta

Najnovije zanimljivosti: