Gratinirani njoki s gljivama

  • 40 min
  • 6 porcije
  • Vrlo kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Jelo sadrži meso
Gratinirani njoki s gljivama
U našem video receptu saznajte kako pripremiti gratinirane njoke s gljivama.

Tko voli gljive sigurno će uživati u ovom jelu, a tko ne – neka pati! Pirjane gljive u umaku od vrhnja, pomiješane s kuhanim njokima i zapečene u pećnici. Mljac!

Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Sušene vrganje namočimo u zdjelicu s vodom i pričekamo da se natope, a potom ih ocijedimo, šampinjone očetkamo, očistimo i narežemo na četvrtine, a luk nasjeckamo.
  2. U lonac s vrelom i posoljenom vodom dodamo njoke i kuhamo ih po uputama na pakiranju.
  3. Za to vrijeme u ugrijanu tavu stavimo maslac i pričekamo da se rastopi.
  4. Zatim dodamo sjeckani luk, ocijeđene vrganje, posolimo, promiješamo i pirjamo na laganoj vatri.
  5. Nakon 3-4 minute dodamo narezane šampinjone, sjeckani peršin, ulijemo mesnu juhu, promiješamo i kad zavri kuhamo na laganoj vatri 5-6 minuta.
  6. Potom u tavu s gljivama dodamo ocijeđene njoke, prelijemo umakom bechamel, posipamo polovicom naribanog parmezana,promiješamo i sastojke premjestimo u vatrostalnu posudu.
  7. Sve zajedno posipamo preostalim naribanim parmezanom i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 200°C, 15-ak minuta.
  8. Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 43
Rating: 4.86
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:40minuta

Najnovije zanimljivosti: