Gratinirani njoki s umakom od šampinjona

  • 30 min
  • 6 porcije
  • Vrlo kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Sadrži jaja i mlijeko
Gratinirani njoki s umakom od šampinjona
U našem video receptu saznajte kako pripremiti gratinirane njoke s umakom od šampinjona.

Pretpostavlja se da su njemački doseljenici za vrijeme Marije Terezije donijeli krumpir u Slavoniju te ga tako uveli na naša područja, krumpirove njoke su dakako donijeli Talijani, a odgovor na pitanje - što napraviti s njima? – nalazi se u priloženom slikopisu.

Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Žumanjak odvojimo od bjelanjka, a sir ementaler naribamo.
  2. U lonac s vrelom i posoljenom vodom stavimo njoke i napola ih skuhamo.
  3. Za to vrijeme u zdjelu ulijemo umak od šampinjona i vrhnje za kuhanje, dodamo žumanjak, naribani muškatni oraščić, žlicu naribanog parmezana i pjenjačom izmiješamo sastojke.
  4. Njoke ocijedimo i ostavimo ih u loncu u kojem su se kuhali, preostali parmezan pomiješamo s naribanim ementalerom, a vatrostalnu posudu namastimo maslacem.
  5. Dobivenu mješavinu od umaka od šampinjona, vrhnja i parmezana prelijemo po njokima, nježno izmiješamo sastojke i premjestimo ih u vatrostalnu posudu.
  6. Zatim ih posipamo mješavinom parmezana i ementalera i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 190°C, 20-ak minuta.
  7. Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 42
Rating: 4.9
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:30minuta

Najnovije zanimljivosti: