Gratinirani pikantni plodovi mora

  • 30 min
  • 4 porcije
  • Srednje kalorično
  • Zahtjevna priprema
  • Sadrži ribu/ morske plodove
Gratinirani pikantni plodovi mora
U našem video receptu saznajte kako pripremiti gratinirane pikantne plodove mora.

Ovim ćemo Vam receptom pokazati da plodovi mora ne dolaze nužno samo u rižotima i sličnim jelima, oni mogu biti i glavna zvijezda ručka, kao što je to ovdje slučaj! Pobrinite se samo da Vaša zdjela bude dovoljno velika jer će se tražiti porcija više...

Gratinirani pikantni plodovi mora - U našem video receptu saznajte kako pripremiti gratinirane pikantne plodove mora. - riba grdobina ((filea)), repovi morskih kozica (očišćenih), dagnje (očišćenih), luk, glatko brašno, mileram, bijelo vino, sir ribanac, maslinovo ulje, kajenski papar, sol i papar, File ribe narežemo na trakice, osušimo kuhinjskom krpom, začinimo solju i paprom, te uvaljamo u brašno. ; U tavi ugrijemo maslinovo ulje, dodamo sjeckani luk, malo ga posolimo i na laganoj vatri pržimo dok ne omekša. ; Zatim na luk dodamo pripremljenu ribu i kratko je pržimo s obje strane 4-5 minuta protresajući tavu, ne miješajući. ; U zdjelicu s mileramom, ulijemo bijelo vino, dodamo kajenski papar, posolimo, ulijemo malo maslinovog ulja, te sve zajedno dobro izmiješamo. ; Prikladne vatrostalne zdjelice tanko premažemo maslinovim uljem i u njih rasporedimo očišćene repove morskih kozica i očišćene dagnje, po njima posložimo pržene trakice ribe, prelijemo pripremljenim umakom i posipamo naribanim sirom. ; Sve zajedno stavimo peći u pećnicu zagrijanu na 200°C, pod gril, 10-ak minuta.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. File ribe narežemo na trakice, osušimo kuhinjskom krpom, začinimo solju i paprom, te uvaljamo u brašno.
  2. U tavi ugrijemo maslinovo ulje, dodamo sjeckani luk, malo ga posolimo i na laganoj vatri pržimo dok ne omekša.
  3. Zatim na luk dodamo pripremljenu ribu i kratko je pržimo s obje strane 4-5 minuta protresajući tavu, ne miješajući.
  4. U zdjelicu s mileramom, ulijemo bijelo vino, dodamo kajenski papar, posolimo, ulijemo malo maslinovog ulja, te sve zajedno dobro izmiješamo.
  5. Prikladne vatrostalne zdjelice tanko premažemo maslinovim uljem i u njih rasporedimo očišćene repove morskih kozica i očišćene dagnje, po njima posložimo pržene trakice ribe, prelijemo pripremljenim umakom i posipamo naribanim sirom.
  6. Sve zajedno stavimo peći u pećnicu zagrijanu na 200°C, pod gril, 10-ak minuta.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 1
Rating: 3
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:30minuta

Najnovije zanimljivosti: