Gratinirani poriluk

  • 70 min
  • 4 porcije
  • Srednje kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Sadrži jaja i mlijeko
Gratinirani poriluk
U našem video receptu saznajte kako pripremiti gratinirani poriluk.

Izuzetno zanimljivo, jednostavno i ukusno jelo od poriluka sa zapečenom koricom od sira i još ponečeg, koje morate probati i njime obradovati svoje najmilije.

Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Poriluk očistimo, operemo i odstranimo mu zeleni dio, sir parmezan naribamo, a jaje razbijemo u zdjelu.
  2. Zatim poriluk premjestimo u tavu ili lonac s vodom, posolimo i kad voda zavri kuhamo ga 10-ak minuta.
  3. Za to vrijeme u zdjelu s jajetom dodamo jogurt, sir fetu i pjenjačom dobro izmiješamo sastojke.
  4. Kada dobijemo jednoličnu smjesu bez grudica, dodamo polovicu naribanog sira parmezana, te i njega dobro umiješamo.
  5. U zdjelicu s preostalim parmezanom dodamo krušne mrvice i promiješamo sastojke.
  6. Omekšali poriluk ocijedimo i premjestimo ga u maslacem namašćenu vatrostalnu posudu.
  7. Zatim stabljike poriluka prelijemo smjesom od jogurta, jaja i sira, posipamo mješavinom krušnih mrvica i naribanog parmezana i sve zajedno stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 180°C, 45 minuta.
  8. Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 48
Rating: 4.75
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:70minuta

Najnovije zanimljivosti: