Gratinirani šampinjoni s prosom i mozzarellom

  • 60 min
  • 4 porcije
  • Niskokalorično
  • Jednostavna priprema
  • Sadrži mlijeko, nema mesa
Gratinirani šampinjoni s prosom i mozzarellom
U našem video receptu saznajte kako pripremiti gratinirane šampinjone s prosom i mozzarellom.

Proso je jedna od najstarijih vrsta žitarica što dokazuje i činjenica da su arheolozi otkrili 4000 godina staru zdjelu rezanaca od prosa u sjeverozapadnoj Kini. Za ovo smo jelo upotrijebili dosta mlađe proso, pomiješali ga s povrćem i nadjenuli šampinjone. Svakako kušati!

Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Luk, tikvicu i papriku nasjeckamo, gljivama uklonimo stapke, a mozzarellu narežemo na tanke ploške.
  2. U lonac iznad vatre stavimo proso i pržimo ga miješajući i bez masnoće dok ne počne dobivati boju.
  3. Nakon 3-4 minute prženja, ulijemo juhu, promiješamo, poklopimo i kuhamo na srednje jakoj vatri 15-ak minuta.
  4. Zatim lonac s prosom maknemo s vatre i ostavimo da odstoji poklopljen još 10-ak minuta.
  5. U tavu iznad vatre, na 2-3 žlice maslinovog ulja, dodamo sjeckano povrće, posolimo ga, promiješamo i pržimo 4-5 minuta na srednje jakoj vatri.
  6. Potom proso premjestimo u tavu s povrćem, promiješamo i maknemo s vatre. Po dnu vatrostalne posude rasporedimo umak od rajčice i začinimo ga solju i paprom.
  7. Zatim šampinjone nadjenemo mješavinom prosa i povrće, složimo ih preko umaka od rajčice, prekrijemo ih ploškama mozzarelle i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 190°C, 20-ak minuta.
  8. Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 44
Rating: 4.86
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:60minuta

Najnovije zanimljivosti: