Gratinirani složenac od poriluka i krumpira

  • 40 min
  • 6 porcije
  • Srednje kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Sadrži mlijeko, nema mesa
Gratinirani složenac od poriluka i krumpira
U našem video receptu saznajte kako pripremiti gratinirani složenac od poriluka i krumpira.
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Krumpir ogulimo, operemo i narežemo na ploške, a poriluk na kolutiće. U zagrijanu tavu ulijemo malo ulja, dodamo krumpir i poriluk, posolimo i povremeno okrećući pržimo na srednje jakoj vatri.
  2. Kuhanu vratinu narežemo na trakice, a punomasni sir naribamo na grubi ribež. Kad je povrće postalo lagano staklasto premjestimo ga u vatrostalnu posudu. Na preostalu masnoću od prženja dodamo malo brašna i pjenjačom izmiješamo dok se brašno malo ne preprži pa zatim dodamo maslac. Kad se brašno počelo pjeniti u tavu polako ulijevamo vodu i pazimo da ne ostanu grudice. Kad dobijemo lijepi umak, dodamo soli i muškatni oraščić. Gotovi umak začinimo ljutim jalapeno papričicama.
  3. Preko povrća rasporedimo kuhanu narezanu vratinu i svježi kravlji sir te sastojke prelijemo pripremljenim umakom.
  4. U čistu zdjelu pomiješamo naribani sir s krušnim mrvicama i s njim prekrijemo sastojke u vatrostalnoj posudi.
  5. Pripremljeni složenac stavimo u zagrijanu pećnicu na 190°C, 30 minuta.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 4
Rating: 3.5
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:40minuta

Najnovije zanimljivosti: