Gratinirani složenac od povrća

  • 90 min
  • 4 porcije
  • Srednje kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Pogodno za Vegane
Gratinirani složenac od povrća
U našem video receptu saznajte kako pripremiti gratinirani složenac od povrća.

Odlično jelo za sve ljubitelje povrća i zdrave, ali i ukusne, hrane. Složeno poput lazanja, začinjeno pestom genoveseom, zapečeno u pećnici i ukusno do bola! Dobar tek!

Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Patlidžane narežemo na tanke ploške, namočimo ih u slanu vodu 15-ak minuta te ocijedimo, tikvice po dužini narežemo na trake, paprike očistimo i narežemo na trakice, rajčice na četvrtine i odstranimo im mekani dio s košticama, a češnjak narežemo na listiće.
  2. Dno vatrostalne posude prelijemo s malo maslinovog ulja, zatim složimo red patlidžana i pokapamo ih umakom pesto genovese, začinimo solju i paprom, preko njih složimo red narezanih rajčica i posolimo ih, potom ih prekrijemo redom patlidžana i pokapamo pestom, zatim složimo red tikvica, posipamo listićima češnjaka, posolimo i pokapamo umakom pesto, prekrijemo redom trakica od paprika i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 180°C, 60 minuta.
  3. Vatrostalnu posudu izvadimo iz pećnice, povrće prelijemo s malo maslinovog ulja, posipamo sjeckanim peršinom i krušnim mrvicama te vratimo u pećnicu, pod gril, na 200°C, 5 minuta.
  4. Gotovo povrće narežemo, rasporedimo na tanjure i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 42
Rating: 4.86
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:90minuta

Najnovije zanimljivosti: