Gratinirani složenac od ribe i povrća

  • 70 min
  • 4 porcije
  • Srednje kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Sadrži ribu/ morske plodove
Gratinirani složenac od ribe i povrća
U našem video receptu saznajte kako pripremiti gratinirani složenac od ribe i povrća.

Zdrav obrok s oslićem i keljom, posipano sirom i zapečeno u pećnici. Pravo jelo za sve koji vole ribu i povrće, a oni koji nisu sigurni neka probaju. Svidjeti će im se.

Gratinirani složenac od ribe i povrća - U našem video receptu saznajte kako pripremiti gratinirani složenac od ribe i povrća. - riba oslić ((medaljoni)), kelj, koraba, sir gouda, luk, češnjak, bijelo vino, pročišćeni maslac, glatko brašno, mlijeko, vrhnje za kuhanje, korijander ((mrvljeni)), limun, maslinovo ulje (ekstra djevičansko), sol i papar ((bijeli)), Prije svega pripremimo umak bešamel tako što u ugrijanu tavu stavimo pročišćeni maslac, dodamo glatko brašno i pržimo, miješajući pjenjačom, do blago žute boje. ; Zatim, uz stalno miješanje, postupno ulijevamo mlijeko, pazeći da ne ostanu grudice. ; Potom ulijemo vrhnje za kuhanje, i kada dobijemo umak bez grudica, ugasimo vatru, začinimo solju, bijelim paprom, mrvljenim korijanderom, promiješamo i stavimo na stranu. ; U tavu na ugrijano maslinovo ulje dodamo sjeckani luk, češnjak narezan na listiće, posolimo i kratko pržimo. ; Čim češnjak zamiriše ulijemo bijelo vino, dodamo očišćen kelj narezan na manje listove, očišćenu korabu narezanu na manje ploške, poklopimo i pirjamo na laganoj vatri 5-6 minuta. ; Zatim povrće posolimo, ulijemo 2 žličice limunovog soka, promiješamo i ugasimo vatru. ; Preko povrća prelijemo umak bešamel, izmiješamo i premjestimo u vatrostalnu posudu. ; Zatim u povrće umetnemo medaljone od oslića, začinimo ih solju i bijelim paprom, između njih oblikujemo nekoliko hrpica naribanog sira gaude i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 200°C, 30-ak minuta. ; Jelo je gotovo, raspodijelimo ga na tanjure i poslužimo.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Prije svega pripremimo umak bešamel tako što u ugrijanu tavu stavimo pročišćeni maslac, dodamo glatko brašno i pržimo, miješajući pjenjačom, do blago žute boje.
  2. Zatim, uz stalno miješanje, postupno ulijevamo mlijeko, pazeći da ne ostanu grudice.
  3. Potom ulijemo vrhnje za kuhanje, i kada dobijemo umak bez grudica, ugasimo vatru, začinimo solju, bijelim paprom, mrvljenim korijanderom, promiješamo i stavimo na stranu.
  4. U tavu na ugrijano maslinovo ulje dodamo sjeckani luk, češnjak narezan na listiće, posolimo i kratko pržimo.
  5. Čim češnjak zamiriše ulijemo bijelo vino, dodamo očišćen kelj narezan na manje listove, očišćenu korabu narezanu na manje ploške, poklopimo i pirjamo na laganoj vatri 5-6 minuta.
  6. Zatim povrće posolimo, ulijemo 2 žličice limunovog soka, promiješamo i ugasimo vatru.
  7. Preko povrća prelijemo umak bešamel, izmiješamo i premjestimo u vatrostalnu posudu.
  8. Zatim u povrće umetnemo medaljone od oslića, začinimo ih solju i bijelim paprom, između njih oblikujemo nekoliko hrpica naribanog sira gaude i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 200°C, 30-ak minuta.
  9. Jelo je gotovo, raspodijelimo ga na tanjure i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 0
Rating: 0
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:70minuta

Najnovije zanimljivosti: