Gratinirani složenac s kiselim kupusom

  • 30 min
  • 4 porcije
  • Vrlo kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Jelo sadrži meso
Gratinirani složenac s kiselim kupusom
U našem video receptu saznajte kako pripremiti gratinirani složenac s kiselim kupusom.

Kaže se da su najbolje stvari, jednostavne stvari. To pravilo vrijedi i u kuhanju. Mješavina kiselog kupusa, njoka, kuhane šunke i šampinjona govori tomu u prilog.

Gratinirani složenac s kiselim kupusom - U našem video receptu saznajte kako pripremiti gratinirani složenac s kiselim kupusom. - kiseli kupus, njoki, šunka (kuhane), šampinjoni, maslac, luk, vrhnje za kuhanje, mileram, peršin (sjeckanog), sir gouda, sol i papar, U tavu, na ugrijani maslac, dodamo sjeckani luk, očišćene šampinjone narezane na listiće i povremeno miješajući, pirjamo na laganoj vatri 3-4 minute. ; Zatim dodamo njoke, šunku narezanu na kockice, ocijeđeni kiseli kupus, začinimo solju i paprom, promiješamo, podlijemo vodom, poklopimo i pirjamo na laganoj vatri 3-4 minute. ; Za to vrijeme u zdjelicu s mileramom dodamo sjeckani peršin, ulijemo vrhnje za kuhanje i dobro izmiješamo. ; Dio pirjane mješavine njoka, šunke i kupusa premjestimo na dno vatrostalne posude, prelijemo s malo smjese milerama i vrhnja, začinimo paprom i slažemo dalje istim redosljedom dok ne potrošimo pripremljene sastojke. ; Završimo slojem mješavine njoka, šunke i kupusa, posipamo naribanim punomasnim sirom i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 220°C, 15-ak minuta. ; Gotovo jelo posipamo svježe sjeckanim vlascem i poslužimo.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. U tavu, na ugrijani maslac, dodamo sjeckani luk, očišćene šampinjone narezane na listiće i povremeno miješajući, pirjamo na laganoj vatri 3-4 minute.
  2. Zatim dodamo njoke, šunku narezanu na kockice, ocijeđeni kiseli kupus, začinimo solju i paprom, promiješamo, podlijemo vodom, poklopimo i pirjamo na laganoj vatri 3-4 minute.
  3. Za to vrijeme u zdjelicu s mileramom dodamo sjeckani peršin, ulijemo vrhnje za kuhanje i dobro izmiješamo.
  4. Dio pirjane mješavine njoka, šunke i kupusa premjestimo na dno vatrostalne posude, prelijemo s malo smjese milerama i vrhnja, začinimo paprom i slažemo dalje istim redosljedom dok ne potrošimo pripremljene sastojke.
  5. Završimo slojem mješavine njoka, šunke i kupusa, posipamo naribanim punomasnim sirom i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 220°C, 15-ak minuta.
  6. Gotovo jelo posipamo svježe sjeckanim vlascem i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 3
Rating: 2.67
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:30minuta

Najnovije zanimljivosti: