Gratinirani složenac s lososom

  • 60 min
  • 4 porcije
  • Vrlo kalorično
  • Zahtjevna priprema
  • Sadrži ribu/ morske plodove
Gratinirani složenac s lososom
U našem video receptu saznajte kako pripremiti gratinirani složenac s lososom.

Kaže se da osim ustiju jedemo i očima. Losos ovijen zelenim tijestom, preliven rastopljenim sirom, te zapečen u pećnici, praznik je za sva osjetila. A nama šesto čulo govori da ćete se složiti s tim.

Gratinirani složenac s lososom - U našem video receptu saznajte kako pripremiti gratinirani složenac s lososom. - tjestenina za lazanje ((zelenih)), losos, kukuruzno brašno, vrhnje za kuhanje, limun, bijelo vino, sir trapist, sir ementaler, sir cheddar, parmezan (naribanog), luk, muškatni oraščić, maslinovo ulje, sol i papar (bijeli), Prije svega tjesteninu za lazanje stavimo u vrelu i posoljenu vodu, te kuhamo 5 minuta. ; Za to vrijeme u zdjelicu s kukuruznim brašnom ulijemo vrhnje za kuhanje, 1-2 žličice limunovog soka, dodamo muškatni oraščić, posolimo i izmiješamo sastojke. ; Kuhanu tjesteninu ocijedimo i stavimo na kuhinjsku krpu da se hladi. ; U lonac ulijemo bijelo vino i pričekamo da zavri. Zatim postupno dodajemo naribane sireve (trapist, ementaler, cheddar) i stalno miješamo kako bi se potpuno rastopili. ; Potom ulijemo mješavinu kukuruznog brašna i vrhnja za kuhanje, dobro izmiješamo i maknemo s vatre. ; Odreske lososa začinimo solju i paprom, omotamo ih ohlađenim listovima tjestenine i složimo po namašćenom dnu vatrostalne posude. ; Posipamo naribanim parmezanom, prelijemo rastopljenim sirom i stavimo peći u pećnicu zagrijanu na 200°C, pod grill, 20-ak minuta. ; Svitak s lososom stavimo na tanjur, posipamo prženim kolutovima luka i poslužimo.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Prije svega tjesteninu za lazanje stavimo u vrelu i posoljenu vodu, te kuhamo 5 minuta.
  2. Za to vrijeme u zdjelicu s kukuruznim brašnom ulijemo vrhnje za kuhanje, 1-2 žličice limunovog soka, dodamo muškatni oraščić, posolimo i izmiješamo sastojke.
  3. Kuhanu tjesteninu ocijedimo i stavimo na kuhinjsku krpu da se hladi.
  4. U lonac ulijemo bijelo vino i pričekamo da zavri. Zatim postupno dodajemo naribane sireve (trapist, ementaler, cheddar) i stalno miješamo kako bi se potpuno rastopili.
  5. Potom ulijemo mješavinu kukuruznog brašna i vrhnja za kuhanje, dobro izmiješamo i maknemo s vatre.
  6. Odreske lososa začinimo solju i paprom, omotamo ih ohlađenim listovima tjestenine i složimo po namašćenom dnu vatrostalne posude.
  7. Posipamo naribanim parmezanom, prelijemo rastopljenim sirom i stavimo peći u pećnicu zagrijanu na 200°C, pod grill, 20-ak minuta.
  8. Svitak s lososom stavimo na tanjur, posipamo prženim kolutovima luka i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 21
Rating: 4.9
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:60minuta

Najnovije zanimljivosti: