Gratinirani tortellini

  • 30 min
  • 4 porcije
  • Srednje kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Sadrži jaja i mlijeko
Gratinirani tortellini
Saznajte kako pripremiti gratinirane tortelline u našem video receptu.

"Gratinirati" znači kratko zapeći jelo na visokoj temperaturi, kako bi se na njemu stvorila fina korica. U ovom slučaju sir mozzarela ravnomjerno će se rastopiti i prodrijeti u torteline, a parmezan je taj koji tvori finu slanu koricu na inače sočnom jelu.

Gratinirani tortellini - Saznajte kako pripremiti gratinirane tortelline u našem video receptu. - tortelini, češnjak, maslac, sir mozzarella, pasirana rajčica (s bosiljkom), parmezan, maslinovo ulje, sol, Tortelline kuhamo, po uputama na pakiranju, u dosta slane i vrele vode u koju smo dodali jedan prerezan češanj češnjaka i malo maslinovog ulja. ; Vatrostalnu posudu za pečenje u pećnici namažemo s polovicom maslaca te u nju premjestimo tortelline. ; Tortelline prekrijemo mozzarelom narezanom na kockice, prelijemo umakom od rajčice i posipamo svježe naribanim parmezanom. ; Preostali maslac posložimo po rajčici i parmezanu i stavimo peći, u zagrijanu pećnicu, na 220°C, po prilici 15 minuta.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Tortelline kuhamo, po uputama na pakiranju, u dosta slane i vrele vode u koju smo dodali jedan prerezan češanj češnjaka i malo maslinovog ulja.
  2. Vatrostalnu posudu za pečenje u pećnici namažemo s polovicom maslaca te u nju premjestimo tortelline.
  3. Tortelline prekrijemo mozzarelom narezanom na kockice, prelijemo umakom od rajčice i posipamo svježe naribanim parmezanom.
  4. Preostali maslac posložimo po rajčici i parmezanu i stavimo peći, u zagrijanu pećnicu, na 220°C, po prilici 15 minuta.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 2
Rating: 3
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:30minuta

Najnovije zanimljivosti: