Grčka pita od špinata (Spanakopita)

  • 90 min
  • 5 porcije
  • Srednje kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Sadrži jaja i mlijeko
grcka-pita-od-spinata
Grčka pita od špinata (Spanakopita)
Popularnost:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 52
Rating: 4.73
You:
Rate this recipe!
U našem receptu saznajte kako pripremiti grčku pitu od špinata.
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Zagrijte pećnicu na 175°C. Nauljite kvadratni lim za pečenje (23x23 cm).
  2. Na srednje jakom plamenu zagrijte 3 žlice maslinovog ulja. Pržite luk, mladi luk i češnjak dok ne omekšaju, odnosno poprime svijetlo smeđu boju.
  3. Nakon toga umiješajte špinat i peršin te nastavite kuhati još 2 minute (dok špinat ne postane mekan). Maknite s vatre i pustite da se ohladi.
  4. U srednje velikoj posudi pomiješate jaja, ricotta sir i feta sir, a zatim dodajte i smjesu sa špinatom.
  5. Na pripremljeni lim za pečenje stavite jednu koru za savijače i premažite maslinovim uljem. Zatim stavite novu koru i premažite maslinovim uljem. Postupak ponovite s još dvije kore. (kore bi trebale prelaziti preko lima za pečenje)
  6. Dodajte smjesu sa špinatom i sirom, a zatim preklopite dijelom kora koji prelazi preko lima. Premažite maslinovim uljem, a zatim dodajte preostale kore tako da svaku najprije premažete maslinovim uljem.
  7. Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici 30-40 minuta dok ne dobijete zlatno-smeđu boju.
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 52
Rating: 4.73
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:90minuta

Najnovije zanimljivosti: