Grčka sjeckana salata

  • 20 min
  • 4 porcije
  • Niskokalorično
  • Vrlo jednostavna priprema
  • Sadrži mlijeko, nema mesa
Grčka sjeckana salata
U našem video receptu saznajte kako pripremiti grčku sjeckanu salatu.

Ne, u njoj nećete pronaći masline i klasični dressing – ovo je jedna sasvim neočekivana grčka salata. Sjeckanom povrću specifičnu aromu daje preprženi sezam čiji se okus izvenredno upotpunjava s kockicama feta sira.

Grčka sjeckana salata - U našem video receptu saznajte kako pripremiti grčku sjeckanu salatu. - zelena salata, krastavac (svježa), rajčica, kupus (svježeg), luk (ljubičasti), sir feta, sezam ((sjemenki)), sol, Listove zelene salate očistimo, operemo, narežemo na trakice i nasjeckamo. Svježe krastavce ogulimo, odstranimo središnji mekani dio, narežemo na trakice i nasjeckamo. ; Rajčice operemo, odstranimo središnji mekani dio, narežemo na trakice i nasjeckamo. Svježi kupus očistimo, tanko narežemo na trakice i nasjeckamo. Ljubičasti luk očistimo i nasjeckamo. ; U zdjelu za salatu stavimo sve nasjeckane sastojke, posolimo i promiješamo. ; Zatim na vruću tavu stavimo sjemenke sezama, te ih na laganoj vatri, povremeno miješajući, pržimo dok ne dobiju lijepu zlatno žutu boju. ; U zdjelice ili tanjuriće za salatu stavimo sjeckanu salatu, sir fetu narezanog na kockice, svaku porciju posipamo s malo preprženog sezama i poslužimo.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Listove zelene salate očistimo, operemo, narežemo na trakice i nasjeckamo. Svježe krastavce ogulimo, odstranimo središnji mekani dio, narežemo na trakice i nasjeckamo.
  2. Rajčice operemo, odstranimo središnji mekani dio, narežemo na trakice i nasjeckamo. Svježi kupus očistimo, tanko narežemo na trakice i nasjeckamo. Ljubičasti luk očistimo i nasjeckamo.
  3. U zdjelu za salatu stavimo sve nasjeckane sastojke, posolimo i promiješamo.
  4. Zatim na vruću tavu stavimo sjemenke sezama, te ih na laganoj vatri, povremeno miješajući, pržimo dok ne dobiju lijepu zlatno žutu boju.
  5. U zdjelice ili tanjuriće za salatu stavimo sjeckanu salatu, sir fetu narezanog na kockice, svaku porciju posipamo s malo preprženog sezama i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 1
Rating: 3
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:20minuta

Najnovije zanimljivosti: