Grdobina sa zelenim rezancima

  • 30 min
  • 4 porcije
  • Srednje kalorično
  • Zahtjevna priprema
  • Sadrži ribu/ morske plodove
Grdobina sa zelenim rezancima
U našem video receptu saznajte kako pripremiti grdobinu sa zelenim rezancima.

Kad bi trebalo Mediteran staviti na jedan tanjur, vjerojatno biste kao rezltat dobili baš ovo jelo. Riba, zelena tjestenina i maslinovo ulje dio su ovog zdravog obroka koji će raznolikošću svojih sastojaka zadovoljiti dnevne potrebe Vašeg gurmanskog nepca.

Grdobina sa zelenim rezancima - U našem video receptu saznajte kako pripremiti grdobinu sa zelenim rezancima. - grdobina, tjestenina (zelenih rezanaca), peršin (sjeckani), češnjak, bijelo vino, maslac, maslinovo ulje, sol i papar, Grdobinu očistimo, operemo i ocijedimo. Zatim nožem, od glave odvojimo rep i s njega odvojimo kožu. Potom od središnje kosti oprezno odvojimo meso (filetiramo) i narežemo na veličine zalogaja. ; Tjesteninu stavimo u dosta vrele i posoljene vode te kuhamo po uputama na pakiranju. ; Za to vrijeme u tavi ugrijemo malo maslinovog ulja, dodamo komadiće grdobine, začinimo solju i paprom po želji i pržimo ih na laganoj vatri sa svih strana. ; Zatim u tavu dodamo sjeckani peršin, protisnuti češnjak i čim zamiriše podlijemo bijelim vinom i pirjamo dvije do tri minute. ; Potom umiješamo maslac i kada se umak poveže prelijemo ga preko tjestenine.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Grdobinu očistimo, operemo i ocijedimo. Zatim nožem, od glave odvojimo rep i s njega odvojimo kožu. Potom od središnje kosti oprezno odvojimo meso (filetiramo) i narežemo na veličine zalogaja.
  2. Tjesteninu stavimo u dosta vrele i posoljene vode te kuhamo po uputama na pakiranju.
  3. Za to vrijeme u tavi ugrijemo malo maslinovog ulja, dodamo komadiće grdobine, začinimo solju i paprom po želji i pržimo ih na laganoj vatri sa svih strana.
  4. Zatim u tavu dodamo sjeckani peršin, protisnuti češnjak i čim zamiriše podlijemo bijelim vinom i pirjamo dvije do tri minute.
  5. Potom umiješamo maslac i kada se umak poveže prelijemo ga preko tjestenine.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 1
Rating: 3
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:30minuta

Najnovije zanimljivosti: