Gulaš od gljiva i luka

  • 45 min
  • 4 porcije
  • Vrlo kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Sadrži mlijeko, nema mesa
Gulaš od gljiva i luka
U našem video receptu saznajte kako pripremiti gulaš od gljiva i luka.

Evo nama gulaša bez mesa! Fino jelo koje zbog luka ima prirodna antibiotska i antipiretička svojstva. Ta svojstva dolaze iz vitamina C, kvarcetina i izotiocijanata kojima obiluje luk i zbog toga ovo je jelo idealno u vrijeme gripa i prehlada. Gljive odaberite prema vlastitom ukusu, za ostalo držite se recepta.

Gulaš od gljiva i luka - U našem video receptu saznajte kako pripremiti gulaš od gljiva i luka. - gljive, luk, paprika (zelena), maslac, slatka mljevena paprika, majčina dušica, slatko vrhnje, kiselo vrhnje, glatko brašno, peršin, sol i papar, Luk očistimo i narežemo na kolutiće. Papriku očistimo i narežemo na šire trakice. Zajedno popržimo na maslacu. ; Kad povrće postane staklasto dodamo gljive i pirjamo nekoliko minuta. ; Sve zajedno začinimo slatkom mljevenom paprikom, solju, paprom, majčinom dušicom, slatkim i kiselim vrhnjem te pustimo da lagano kuha još 15-ak minuta. ; Naposljetku dodamo brašno umućeno u malo hladne vode i pustimo još samo da provrije. ; Na kraju pospemo svježe nasjeckanim peršinom.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Luk očistimo i narežemo na kolutiće. Papriku očistimo i narežemo na šire trakice. Zajedno popržimo na maslacu.
  2. Kad povrće postane staklasto dodamo gljive i pirjamo nekoliko minuta.
  3. Sve zajedno začinimo slatkom mljevenom paprikom, solju, paprom, majčinom dušicom, slatkim i kiselim vrhnjem te pustimo da lagano kuha još 15-ak minuta.
  4. Naposljetku dodamo brašno umućeno u malo hladne vode i pustimo još samo da provrije.
  5. Na kraju pospemo svježe nasjeckanim peršinom.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 29
Rating: 4.45
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:45minuta

Najnovije zanimljivosti: