Gulaš od gljiva

  • 60 min
  • 4 porcije
  • Vrlo kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Jelo sadrži meso
Gulaš od gljiva
Saznajte kako pripremiti gulaš od gljiva u našem video receptu.

Iako ovaj fini gulaš nije sasvim podoban za vegeterijance (sadrži slaninu i mesni temeljac), ipak vam može dobro doći u danima kada se želite odmoriti od mesa. Gljive su vrlo hranjiva namirnica bogata bjelančevinama, vlaknima, vitaminima B i C te raznim mineralima. Stoga je ovakav gulaš zaslužio da stoji rame uz rame bilo kojem gulašu sa mesom, a vjerojatno je još i zdraviji!

Gulaš od gljiva - Saznajte kako pripremiti gulaš od gljiva u našem video receptu. - gljive (svježe (šampinjoni, bukovače...)), vrganji (suhih), slanina, luk, mrkva, temeljac mesne juhe, lovorov list, majčina dušica, češnjak, peršin (sjeckani), kiselo vrhnje (milerama), bijelo vino, krumpir, ulje, sol i papar, Sušene vrganje stavimo u mlaku vodu da omekšaju, te ih narežemo na trakice. Ostale gljive očistimo i narežemo na veće komadiće. ; Slaninu narežemo na sitne kockice, mrkvu na kolutiće, a luk nasjeckamo. ; Na ugrijanom ulju popržimo slaninu i luk, dok ne omekša, pa dodamo mrkvu. ; Zatim dodajemo ocijeđene i nasjeckane suhe vrganje i gljive te ih dobro popržimo. Dodamo protisnuti češnjak i čim zamiriše podlijemo vinom, dodamo lovorov list i majčinu dušicu. ; Sve zajedno podlijemo mesnim temeljcem, dodamo krumpir, začinimo solju i paprom i podlijemo sa toliko vode da prekrije sastojke. Sve zajedno ostavimo da vrije dok krumpir ne omekša. ; Pred kraj kuhanja dodamo mileram i sjeckani peršin, te ostavimo još jednom da zavrije.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Sušene vrganje stavimo u mlaku vodu da omekšaju, te ih narežemo na trakice. Ostale gljive očistimo i narežemo na veće komadiće.
  2. Slaninu narežemo na sitne kockice, mrkvu na kolutiće, a luk nasjeckamo.
  3. Na ugrijanom ulju popržimo slaninu i luk, dok ne omekša, pa dodamo mrkvu.
  4. Zatim dodajemo ocijeđene i nasjeckane suhe vrganje i gljive te ih dobro popržimo. Dodamo protisnuti češnjak i čim zamiriše podlijemo vinom, dodamo lovorov list i majčinu dušicu.
  5. Sve zajedno podlijemo mesnim temeljcem, dodamo krumpir, začinimo solju i paprom i podlijemo sa toliko vode da prekrije sastojke. Sve zajedno ostavimo da vrije dok krumpir ne omekša.
  6. Pred kraj kuhanja dodamo mileram i sjeckani peršin, te ostavimo još jednom da zavrije.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 43
Rating: 4.23
You:
Rate this recipe!
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:60minuta

Najnovije zanimljivosti: