Gulaš s gljivama

  • 150 min
  • 4 porcije
  • Srednje kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Jelo sadrži meso
Gulaš s gljivama
U našem video receptu saznajte kako pripremiti gulaš s gljivama.

Gljive se zbog svoje spužvaste strukture ne peru u vodi, već se brišu vlažnom krpom ili kuhinjskim papirom te četkaju. No najbitnije je dodati ih u gulaš i uživati u ovom „konkretnom“ jelu.

Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Bukovače narežemo na komade veličine zalogaja, šampinjone na četvrtine, a meso na četvrtaste trakice.
  2. U lonac, na 2-3 žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo bukovače i šampinjone, i pržimo ih na srednje jakoj vatri dok ne ispari tekućina koju će ispustiti.
  3. Nakon 3-4 minute gljive izvadimo na stranu, a na masnoću od prženja dodamo narezano meso, posolimo ga i pržimo miješajući, 15-ak minuta.
  4. Zatim dodamo cijele filete slanih inćuna, ulijemo bijelo vino i pričekamo da vino napola ispari.
  5. Potom meso posipamo brašnom, promiješamo, ulijemo juhu, lonac poklopimo i kad zavri kuhamo na srednje jakoj vatri.
  6. Nakon 90 minuta kuhanja dodamo pržene gljive, sjeckani peršin, popaprimo, promiješamo i pričekamo da se gljive ugriju.
  7. Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 43
Rating: 4.86
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:150minuta

Najnovije zanimljivosti: