Guščja jetrica s artičokama

  • 20 min
  • 4 porcije
  • Srednje kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Sadrži ribu/ morske plodove
Guščja jetrica s artičokama
U našem video receptu saznajte kako pripremiti guščja jetrica s artičokama.

Artičokama se pripisuju razna ljekovita svojstva, a vjerovalo se i da je afrodizijak. Pripremite ovo jelo i sami zaključite je li to istina.

Guščja jetrica s artičokama - U našem video receptu saznajte kako pripremiti guščja jetrica s artičokama. - artičoke (iz konzerve), guščja jetrica, salata ((matovilac, lolo roso, kristal)), maslac (pročišćenog), maslinovo ulje, balzamički ocat, sol i papar, Jetrica očistimo od kožice i žilica, narežemo na jedan centimetar debele kriške i malo posolimo. ; Srca artičoka ocijedimo i narežemo na kriške. ; Listove salate operemo, ocijedimo te zajedno s artičokama posložimo na tanjure. ; U zdjelu ulijemo ocat i ulje, dodamo sol i papar, dobro izmiješamo pjenjačom, te dobivenim dresingom poprskamo artičoke i salatu. ; U tavi, na ugrijanom pročišćenom maslacu, kratko popržimo narezana guščja jetrica i još vruća složimo po artičokama, pokapamo s malo masnoće od prženja, po želji popaprimo i poslužimo.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Jetrica očistimo od kožice i žilica, narežemo na jedan centimetar debele kriške i malo posolimo.
  2. Srca artičoka ocijedimo i narežemo na kriške.
  3. Listove salate operemo, ocijedimo te zajedno s artičokama posložimo na tanjure.
  4. U zdjelu ulijemo ocat i ulje, dodamo sol i papar, dobro izmiješamo pjenjačom, te dobivenim dresingom poprskamo artičoke i salatu.
  5. U tavi, na ugrijanom pročišćenom maslacu, kratko popržimo narezana guščja jetrica i još vruća složimo po artičokama, pokapamo s malo masnoće od prženja, po želji popaprimo i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 21
Rating: 4.81
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:20minuta

Najnovije zanimljivosti: