Gusta janjeća juha s povrćem

  • 90 min
  • 4 porcije
  • Srednje kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Jelo sadrži meso
Gusta janjeća juha s povrćem
U našem video receptu saznajte kako pripremiti gustu janjeću juhu s povrćem.

Sva jela s janjetinom jednostavno moraju biti fina, a to je slučaj i s ovom kremastom juhom u koju smo još dodali i raznog povrća, kako bi osim što je ukusna bila i jako zdrava.

Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Janjeći but očistimo od kožica i žilica i narežemo ga na kockice, mrkvu narežemo na kolutiće, krumpir na kockice, kupus na trakice, luk nasjeckamo, češnjak protisnemo, limun iscijedimo, a jaja razbijemo i odvojimo im žumanjke.
  2. U lonac s vrelom i posoljenom vodom stavimo narezani kupus, dodamo rižu i kuhamo ih na laganoj vatri.
  3. Za to vrijeme u drugi lonac ulijemo vode do visine tri centimetra, dodamo narezano meso, i kada voda zavri meso kuhamo na laganoj vatri, povremeno obirući pjenu koju meso ispusti.
  4. Nakon 20-ak minuta kuhanja kupus i rižu ocijedimo i stavimo u posudu, a u lonac s mesom dodamo mrkvu, luk, krumpir, protisnuti češnjak, lovorov list, začinimo pimentom i solju, poklopimo i kuhamo na laganoj vatri.
  5. U zdjelicu stavimo kiselo vrhnje, dodamo sjeckani peršin, žumanjke, ulijemo limunov sok i izmiješamo sastojke.
  6. Nakon 40-ak minuta kuhanja u lonac dodamo kuhani kupus i rižu, promiješamo i pričekamo da zavri.
  7. Zatim lonac maknemo s vatre, ulijemo mješavinu žumanjaka i kiselog vrhnja, dobro izmiješamo sastojke i juhu možemo poslužiti.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 0
Rating: 0
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:90minuta

Najnovije zanimljivosti: