Gusta juha od bundeve i repova morskih kozica

  • 60 min
  • 6 porcije
  • Vrlo kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Sadrži ribu/ morske plodove
Gusta juha od bundeve i repova morskih kozica
U našem video receptu saznajte kako pripremiti gustu juhu od bundeve i repova morskih kozica.

Najčešće vrste jestivih bundeva su obična uljna bundeva, turkinja, hokkaido i muškatna bundeva, a kad se neka od njih spoji s repovima morskih kozica, dobijemo izuzetno ukusnu krem juhu. Mljac!

Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Bundevi skinemo koru, očistimo srednji dio s košticama i narežemo ju na kockice, poriluk nasjeckamo, a đumbir naribamo.
  2. U ugrijanu tavu stavimo maslac i pričekamo da se rastopi.
  3. Zatim dodamo sjeckani poriluk, protisnemo češnjak i čim češnjak zamiriše dodamo narezanu bundevu, posolimo, ulijemo bijelo vino i pirjamo na srednje jakoj vatri, povremeno miješajući.
  4. Nakon 10-ak minuta ulijemo po prilici 200 ml vode i kuhamo još 30 minuta.
  5. Pet minuta prije kraja kuhanja, u lonac, na 2-3 žlice ugrijanog maslinovog ulja, stavimo cijele kozice i pržimo ih sa svake strane jednu minutu.
  6. Zatim ih izvadimo na stranu, a na masnoću od prženja stavimo očišćene repove morskih kozica, dodamo naribani đumbir te ih pirjamo povremeno miješajući.
  7. Nakon 2-3 minute ulijemo rakiju i pričekamo jednu minutu da alkohol ispari.
  8. Zatim dodamo kuhanu bundevu, ulijemo vrhnje za kuhanje i izradimo štapnim mikserom.
  9. Dobivenu juhu rasporedimo u tanjure, ukrasimo cijelim kozicama, posipamo sjeckanim vlascem i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 0
Rating: 0
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:60minuta

Najnovije zanimljivosti: