Gusta juha od graha i vrganja

  • 30 min
  • 4 porcije
  • Srednje kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Jelo sadrži meso
Gusta juha od graha i vrganja
U našem video receptu saznajte kako pripremiti gustu juhu od graha i vrganja.

Gladni ste, želite pojesti nešto dobro na brzinu, a da nije fast food? Pogledajte kako se radi fina, izdašna i brza juhica od graha i vrganja, i pripremite ju!

Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Očišćenu i opranu mrkvu narežemo na kolutiće, očetkane vrganje na tanke ploške, a slaninu na tanke trakice.
  2. U zagrijani lonac bez masnoće stavimo slaninu, dodamo mrkvu i pržimo na laganoj vatri 2-3 minute.
  3. Zatim dodamo polovicu maslaca, vrganje, lovorov list i pirjamo 2-3 minute.
  4. Potom podlijemo bijelim vinom i nastavimo kuhati.
  5. Kada je vino napola isparilo u čistu zdjelicu ulijemo 150 ml povrtne juhe, ostatak juhe prelijemo u lonac, a u zdjelicu s juhom umiješamo kukuruzni škrob, te mješavinu dodamo u lonac, stalno miješajući pjenjačom kako ne bi ostale grudice i ostavimo da zavri.
  6. Zatim dodamo ocijeđeni grah iz konzerve i pričekamo da zavri.
  7. Na kraju lonac maknemo s vatre, juhu začinimo paprom, dodamo sjeckani peršin, promiješamo i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 44
Rating: 4.86
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:30minuta

Najnovije zanimljivosti: