Gusta juha od krumpira, špinata i slanutka

  • 70 min
  • 4 porcije
  • Srednje kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Sadrži mlijeko, nema mesa
Gusta juha od krumpira, špinata i slanutka
U našem video receptu saznajte kako pripremiti gustu juhu od krumpira, špinata i slanutka.

Ova juha može biti toplo predjelo, ali i glavno jelo s pokojom kriškom kruha. Toliko je bogata vitaminima ali i prepuna raznih okusa da ćete ju sigurno ubrzo ponovo pripremiti.

Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Luk nasjeckamo, krumpir ogulimo i narežemo na kockice, kumin i korijander izmrvimo u mužaru, a češnjak narežemo na listiće.
  2. U lonac, na 2-3 žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo sjeckani luk, listiće češnjaka, mrvljeni kumin i korijander, posolimo, promiješamo i pržimo na laganoj vatri.
  3. Nakon 4-5 minuta prženja dodamo kukuruzno brašno, mljevenu chili papričicu, pastu od sezama i promiješamo.
  4. Zatim dodamo kockice krumpira, ulijemo juhu, promiješamo i kad zavri kuhamo na laganoj vatri 40 minuta.
  5. Potom dodamo otopljeni špinat, ocijeđeni slanutak iz konzerve, ulijemo vrhnje za kuhanje, posolimo, promiješamo i kuhamo još 5 minuta.
  6. Juhu rasporedimo u tanjure, pokapamo s malo maslinovog ulja i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 8
Rating: 3.5
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:70minuta

Najnovije zanimljivosti: