Gusta juha od rajčica i lepinje

  • 35 min
  • 4 porcije
  • Srednje kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Sadrži mlijeko, nema mesa
Gusta juha od rajčica i lepinje
U našem video receptu saznajte kako pripremiti gustu juhu od rajčica i lepinje.

Nesvakidašnja juha od rajčica s komadićima lepinja koja se može poslužiti i kao samostalno jelo, nezaobilazan je recept za sve ljubitelje jela od rajčica. Svakako pripremiti!

 

Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Oprane i očišćene mini rajčice izbodemo nožićem i stavimo ih u prikladnu posudu.
  2. Preko rajčice protisnemo režanj češnjaka, natrgamo nekoliko listova svježeg bosiljka, prelijemo s malo maslinovog ulja, posolimo i promiješamo.
  3. Tako pripremljene rajčice premjestimo u vatrostalnu posudu i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 175°C, 20-ak minuta.
  4. Za to vrijeme preostalo ulje iz posude u kojoj smo pripremali rajčice prelijemo u lonac iznad vatre, dodamo maslac i pričekamo da se maslac rastopi.
  5. Očišćene režnjeve češnjaka listiće svježeg bosiljka grubo nasjeckamo, premjestimo ih u lonac sa zagrijanom masnoćom, promiješamo i čim češnjak zamiriše umiješamo koncentrat rajčice, ulijemo mješavinu pasirane rajčicu i isto toliko vode, posolimo, promiješamo, poklopimo i juhu kuhamo na laganoj vatri 10-ak minuta.
  6. Pečene mini rajčice izvadimo iz pećnice, a lonac s juhom maknemo s vatre.
  7. Zatim u juhu natrgamo lepinje na komade veličine zalogaja, grubo izmiješamo, dodamo pečene rajčice, ukrasimo natrganim listićima svježeg bosiljka, ulijemo malo maslinovog ulja, začinimo solju i paprom, nježno izmiješamo, rasporedimo u prikladne tanjure i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 44
Rating: 4.89
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:35minuta

Najnovije zanimljivosti: