Hajdina zlevka

  • 45 min
  • 4 porcije
  • Vrlo kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Sadrži jaja i mlijeko
Hajdina zlevka
Saznajte kako pripremiti hajdinu zlevku u našem video receptu.

Imate nekoliko osnovnih namirnica u ormaru, ugrijanu pećnicu i strpljenja tek toliko da izdržite 20 minuta pečenja. Što možete pripremiti sa svim tim elementima? Odgovor glasi: hajdina zlevka. To je izrazito jednostavan, a opet tako slastan kolač koji se već generacijama prenosi s koljena na koljeno u međimurskim obiteljima. Čini se da su se Međimurke još od davnina znale nositi s glavnim problemom suvremenog čovjeka – nedostatkom vremena.

Hajdina zlevka - Saznajte kako pripremiti hajdinu zlevku u našem video receptu. - heljdino brašno, jaje, mlijeko, svinjska mast, prašak za pecivo, šećer, glatko brašno, vrhnje za kuhanje, kiselo vrhnje, U zdjeli umutimo dva jaja. Zatim dodamo mlijeko i jednu do dvije žlice svinjske masti, a ostatkom premažemo vatrostalnu posudu. ; Potom u zdjelu dodamo prašak za pecivo, šećer, hajdino i glatko brašno i izmiješamo sastojke. ; Dobivenu smjesu prelijemo u vatrostalnu posudu, pazeći da debljina smjese na bude veća od jednog centimetra. ; U zasebnu zdjelu stavimo kiselo vrhnje, dodamo vrhnje za kuhanje, jedan žutanjak, izmiješamo sastojke i prelijemo preko smjese od hajdinog brašna. ; Stavimo peći u pećnicu zagrijanu na 200°C, 30-ak minuta. ; Po želji, gotov kolač posipamo šećerom u prahu.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. U zdjeli umutimo dva jaja. Zatim dodamo mlijeko i jednu do dvije žlice svinjske masti, a ostatkom premažemo vatrostalnu posudu.
  2. Potom u zdjelu dodamo prašak za pecivo, šećer, hajdino i glatko brašno i izmiješamo sastojke.
  3. Dobivenu smjesu prelijemo u vatrostalnu posudu, pazeći da debljina smjese na bude veća od jednog centimetra.
  4. U zasebnu zdjelu stavimo kiselo vrhnje, dodamo vrhnje za kuhanje, jedan žutanjak, izmiješamo sastojke i prelijemo preko smjese od hajdinog brašna.
  5. Stavimo peći u pećnicu zagrijanu na 200°C, 30-ak minuta.
  6. Po želji, gotov kolač posipamo šećerom u prahu.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 3
Rating: 3.33
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:45minuta

Najnovije zanimljivosti: