Hajdini žganci

  • 20 min
  • 4 porcije
  • Vrlo kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Jelo sadrži meso
Hajdini žganci
Saznajte kako pripremiti hajdine žgance u našem video receptu.

Kad ste u potrazi za nečim jednostavnim što Vam neće oduzeti mnogo vremena, hajdini žganci pravi su izbor za Vas. Međutim, nije brza priprema jedina prednost ovog jela. Glavni sastojak je hajda ili heljda – namirnica koja omogućuje pripremu brzih i zdravih jela. Osim što se od nje sprema ljekoviti čaj za smirenje, od njenog brašna moguće je dobiti i ovo slasno jelo. Provjerite kako!

Hajdini žganci - Saznajte kako pripremiti hajdine žgance u našem video receptu. - heljdino brašno, mesna kocka, mast, kiselo vrhnje, U lonac ulijemo mesni temeljac, dodamo polovicu masti i ostavimo da zavri. ; Zatim uz stalno miješanje dodajemo hajdino brašno i stalno miješajući kuhamo dvije, tri minute, odnosno dok se smjesa ne počne odvajati od stjenke lonca. ; Potom u tavi, na srednje jakoj vatri, rastopimo ostatak masti, dodamo kiselo vrhnje i kratko pirjamo. ; Dobivenim umakom prelijemo kuhane hajdine žgance i poslužimo.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. U lonac ulijemo mesni temeljac, dodamo polovicu masti i ostavimo da zavri.
  2. Zatim uz stalno miješanje dodajemo hajdino brašno i stalno miješajući kuhamo dvije, tri minute, odnosno dok se smjesa ne počne odvajati od stjenke lonca.
  3. Potom u tavi, na srednje jakoj vatri, rastopimo ostatak masti, dodamo kiselo vrhnje i kratko pirjamo.
  4. Dobivenim umakom prelijemo kuhane hajdine žgance i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 22
Rating: 4.64
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:20minuta

Najnovije zanimljivosti: