Hamburger

  • 25 min
  • 4 porcije
  • Srednje kalorično
  • Vrlo jednostavna priprema
  • Jelo sadrži meso
Hamburger
Saznajte kako pripremiti hamburger u našem video receptu.

Možda vam to nikada nije palo na pamet, ali hamburger je ustvari - sendvič! I to vrlo vjerojatno najpoznatiji sendvič na svijetu. Pretpostavlja se da potječe iz Njemačke, odakle su ga iseljenici donijeli u Ameriku. Iako postoji mnogo vrsta hamburgera, osnovni recept kaže da se između dva sloja peciva stavlja pečena pljeskavica od mljevenog mesa, umak, salata, rajčica, luk.

Hamburger - Saznajte kako pripremiti hamburger u našem video receptu. - mljevena junetina, pecivo (za hamburger), rajčica, luk, zelena salata, senf, kečap, majoneza, sol i papar, U zdjelu dodamo mljevenu junetinu, začinimo solju i paprom te dobro izmiješamo. ; U manjoj zdjelici pomiješamo senf, kečap i majonezu. ; Rajčicu operemo i narežemo na kolute. Luk očistimo, operemo i narežemo na tanke kolute. Listove salate operemo pod mlazom hladne vode. ; Od mesa oblikujemo tanke mljevene odreske i popržimo ih na vrućem ulju sa obije strane. ; Hamburger peciva kratko ugrijemo u mikrovalnoj ili običnoj pećnici, prerežemo popola te sve polovice iznutra premažemo pripremljenim umakom. ; Na donji dio peciva stavimo list salate, zatim pečeni mljeveni odrezak, kolut rajčice, narezani luk, poklopimo gornjim dijelom peciva i poslužimo.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. U zdjelu dodamo mljevenu junetinu, začinimo solju i paprom te dobro izmiješamo.
  2. U manjoj zdjelici pomiješamo senf, kečap i majonezu.
  3. Rajčicu operemo i narežemo na kolute. Luk očistimo, operemo i narežemo na tanke kolute. Listove salate operemo pod mlazom hladne vode.
  4. Od mesa oblikujemo tanke mljevene odreske i popržimo ih na vrućem ulju sa obije strane.
  5. Hamburger peciva kratko ugrijemo u mikrovalnoj ili običnoj pećnici, prerežemo popola te sve polovice iznutra premažemo pripremljenim umakom.
  6. Na donji dio peciva stavimo list salate, zatim pečeni mljeveni odrezak, kolut rajčice, narezani luk, poklopimo gornjim dijelom peciva i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 3
Rating: 2.67
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:25minuta

Najnovije zanimljivosti: