Hladetina od dimljenog mesa s povrćem

  • 360 min
  • 4 porcije
  • Vrlo kalorično
  • Zahtjevna priprema
  • Jelo sadrži meso
Hladetina od dimljenog mesa s povrćem
U našem video receptu saznajte kako pripremiti hladetinu od dimljenog mesa s povrćem.

Hladetina je osvježavajuće tradicionalno jelo. Dok se priprema izgleda kao juha, a kad je gotova postaje prekrasni prozirni žele u kojem se vide komadići mesa i povrća. Odlično, vizualno atraktivno predjelo ili glavno jelo.

Hladetina od dimljenog mesa s povrćem - U našem video receptu saznajte kako pripremiti hladetinu od dimljenog mesa s povrćem. - svinjetina (dimljene svinjske nožice), kuhana vratina (dimljene), luk, mrkva, korijen celera, lovor, peršin, sol, papar, Dimljenu svinjsku nožicu namočenu dan ranije, stavimo kuhati u hladnu vodu uz dodatak papra u zrnu i lista lovora. ; Kada prokuha, smanjimo vatru i ostavimo da lagano kuha još 5 sati. ; Tada dodamo luk, mrkvu, korijen celera i vratinu rezanu na kockice, i pustimo da kuha još 45 min. ; Nakon toga izvadimo nožicu, te kožu i meso sa nje narežemo na kockice. ; Dodamo joj kuhanu mrkvu, celer i vratinu, posipamo sjeckanim peršinom i sve prelijemo juhom u kojoj se sve kuhalo, koju smo tek na kraju po želji posolili. ; Kada se rashladi, stavimo u hladnjak da se stegne do kraja. ; Hladetina mora kuhati polako da se ne zamuti. Na 1 kg dimljenog mesa sa kostima na početku stavimo 5 l vode. Tijekom kuhanja ne podlijevamo sa vodom nego pustimo da reducira, u suprotnom hladetina će izgubiti na snazi i neće se stegnuti.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Dimljenu svinjsku nožicu namočenu dan ranije, stavimo kuhati u hladnu vodu uz dodatak papra u zrnu i lista lovora.
  2. Kada prokuha, smanjimo vatru i ostavimo da lagano kuha još 5 sati.
  3. Tada dodamo luk, mrkvu, korijen celera i vratinu rezanu na kockice, i pustimo da kuha još 45 min.
  4. Nakon toga izvadimo nožicu, te kožu i meso sa nje narežemo na kockice.
  5. Dodamo joj kuhanu mrkvu, celer i vratinu, posipamo sjeckanim peršinom i sve prelijemo juhom u kojoj se sve kuhalo, koju smo tek na kraju po želji posolili.
  6. Kada se rashladi, stavimo u hladnjak da se stegne do kraja.
  7. Hladetina mora kuhati polako da se ne zamuti. Na 1 kg dimljenog mesa sa kostima na početku stavimo 5 l vode. Tijekom kuhanja ne podlijevamo sa vodom nego pustimo da reducira, u suprotnom hladetina će izgubiti na snazi i neće se stegnuti.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 22
Rating: 4.82
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:360minuta

Najnovije zanimljivosti: