Hladni kolač s rukolom i sirom

  • 90 min
  • 4-6 porcije
  • Vrlo kalorično
  • Zahtjevna priprema
  • Sadrži mlijeko, nema mesa
Hladni kolač s rukolom i sirom
U našem video receptu saznajte kako pripremiti hladni kolač s rukolom i sirom.

Neobičan, ali i neobično dobar kolač s mješavinom sireva, na podlozi od rukole na prhkom tijestu, ukrašen kolutićima kiselih krastavaca. Svakako kušati!

Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Kukuruzno i glatko brašno prosijemo u zdjelu, maslac narežemo na kockice, kisele krastavce na kolutiće, a češnjak protisnemo.
  2. U zdjelu s mješavinom brašna dodamo kockice maslaca i utrljamo ih prstima u brašno dok ne dobijemo izgled krušnih mrvica. Zatim posolimo, ulijemo cca 150 ml vode i tijesto izmijesimo u kuglu.
  3. Potom zdjelu s tijestom poklopimo i ostavimo da odstoji na sobnoj temperaturi.
  4. Nakon 30-ak minuta tijesto debljine 5 milimetara, oblikujemo po kalupu za pite, koji smo premazali maslacem, a dno mu prekrili papirom za pečenje.
  5. Zatim tijesto izbodemo vilicom i stavimo ga peći u pećnicu, zagrijanu na 180°C, 20-ak minuta.
  6. Za to vrijeme u zdjelu sa svježim kravljim sirom dodamo mileram, mascarpone, protisnuti češnjak, sjeckani peršin, sjeckani bosiljak, posolimo, popaprimo, izradimo jednoličnu smjesu i premjestimo je u vrećicu za istiskivanje.
  7. Gotovo tijesto izvadimo iz pećnice i ostavimo ga da se malo ohladi.
  8. Potom dno tijesta prekrijemo opranom rukolom, preko nje rasporedimo mješavinu sireva, ukrasimo kolutićima kiselih krastavaca i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 40
Rating: 5
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:90minuta

Najnovije zanimljivosti: