Hobotnica iz pećnice s mladim krumpirom

  • 70 min
  • 4 porcije
  • Vrlo kalorično
  • Zahtjevna priprema
  • Jelo sadrži meso
Hobotnica iz pećnice s mladim krumpirom
U našem video receptu saznajte kako pripremiti hobotnicu iz pećnice s mladim krumpirom.

Postoje razne varijacije pripreme hobotnice, ali klasika je klasika i tu se nema što dodati ni oduzeti. A onima koji su zaboravili, ili još nisu naučili, predlažemo da pogledaju dokumentarni film iz naše kuhinje.

Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Prije svega opranu i očišćenu hobotnicu narežemo na komade, mini rajčice prepolovimo, krumpir ogulimo, limun narežemo na kolutove, a pancetu na trakice.
  2. U zagrijanu tavu bez masnoće stavimo pancetu i kratko ju pržimo. Prženu pancetu izvadimo na stranu, a u istu tavu stavimo komade hobotnice i pržimo ih sa svih strana.
  3. Kada hobotnica ispusti tekućinu, izvadimo je i rasporedimo po dnu vatrostalne posude, a vodu odlijemo.
  4. Zatim po hobotnici protisnemo češnjak, posipamo mrvljenim peperoncinom, dodamo mladi krumpir, mini rajčice, posipamo prženom pancetom, dodamo kolutove limuna, prelijemo crnim vinom, s dvije, tri žlice tekućine od kuhanja, maslinovim uljem, začinimo solju, i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 180°C, 40-ak minuta (tijekom pečenja nekoliko puta promiješamo sastojke).
  5. Jelo je gotovo, stavimo ga na tanjure, začinimo paprom, posipamo sjeckanim peršinom, prelijemo s malo maslinovog ulja i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 3
Rating: 3.67
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:70minuta

Najnovije zanimljivosti: