Hobotnica u tijestu

  • 120 min
  • 4 porcije
  • Vrlo kalorično
  • Zahtjevna priprema
  • Jelo sadrži meso
Hobotnica u tijestu
U našem video receptu saznajte kako pripremiti hobotnicu u tijestu.

Hobu smo jeli pod pekom, iz pećnice, na salatu, ali još nikada ovako. Tijesto punjeno krakovima hobotnice i još ponečim, pa onda zapečeno u pećnici, pravi je kulinarski „must have“.

Hobotnica u tijestu - U našem video receptu saznajte kako pripremiti hobotnicu u tijestu. - hobotnica, tijesto za pizze (svježeg), masline (odkoštenih), slanina (dimljene), češnjak, peršin (sjeckani), vinski ocat, ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol i papar, Očišćenu i opranu hobotnicu stavimo u lonac bez vode, poklopimo, zapalimo vatru i kuhamo je u vlastitoj tekućini koju će ispustiti, 20-ak minuta, na laganoj vatri. Za to vrijeme nasjeckamo slaninu. ; Kuhanu hobotnicu izvadimo na stranu, ostavimo ju da se ohladi, a potom joj odrežemo krakove. ; Na pobrašnjenu dasku stavimo ¼ tijesta za pizzu i razvaljamo ga na četvrtasti oblik. Na donji dio tijesta stavimo dva kraka jedan uz drugi, tako da im deblji krajevi budu okrenuti prema van, posipamo ih s malo sjeckane slanine, dodamo nekoliko maslina i sve zajedno savijemo u štrucu. ; Tako pripremljeno tijesto s hobotnicom premjestimo na lim za pečenje, prekriven papirom za pečenje, i sve zajedno stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 180°C, 40-ak minuta. ; Pečene štruce izvadimo iz pećnice, premažemo ih vodom, da ostanu meke, prekrijemo kuhinjskom krpom i ostavimo da se ohlade. ; Za to vrijeme u zdjelicu ulijemo vinski ocat, dodamo protisnuti češnjak, začinimo solju i paprom, te izmiješamo sastojke. ; Ohlađene štruce narežemo na kriške, premjestimo ih na tanjure, pokapamo ih mješavinom od vinskog octa, zatim s malo maslinovog ulja, posipamo sjeckanim peršinom i poslužimo.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Očišćenu i opranu hobotnicu stavimo u lonac bez vode, poklopimo, zapalimo vatru i kuhamo je u vlastitoj tekućini koju će ispustiti, 20-ak minuta, na laganoj vatri. Za to vrijeme nasjeckamo slaninu.
  2. Kuhanu hobotnicu izvadimo na stranu, ostavimo ju da se ohladi, a potom joj odrežemo krakove.
  3. Na pobrašnjenu dasku stavimo ¼ tijesta za pizzu i razvaljamo ga na četvrtasti oblik. Na donji dio tijesta stavimo dva kraka jedan uz drugi, tako da im deblji krajevi budu okrenuti prema van, posipamo ih s malo sjeckane slanine, dodamo nekoliko maslina i sve zajedno savijemo u štrucu.
  4. Tako pripremljeno tijesto s hobotnicom premjestimo na lim za pečenje, prekriven papirom za pečenje, i sve zajedno stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 180°C, 40-ak minuta.
  5. Pečene štruce izvadimo iz pećnice, premažemo ih vodom, da ostanu meke, prekrijemo kuhinjskom krpom i ostavimo da se ohlade.
  6. Za to vrijeme u zdjelicu ulijemo vinski ocat, dodamo protisnuti češnjak, začinimo solju i paprom, te izmiješamo sastojke.
  7. Ohlađene štruce narežemo na kriške, premjestimo ih na tanjure, pokapamo ih mješavinom od vinskog octa, zatim s malo maslinovog ulja, posipamo sjeckanim peršinom i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 41
Rating: 4.93
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:120minuta

Najnovije zanimljivosti: