Hot dog

  • 30 min
  • 4 porcije
  • Srednje kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Jelo sadrži meso
Hot dog
Saznajte kako pripremiti hot dog u našem video receptu.

Hot dog, taj svjetski poznati sendvič čudnog oblika, najvjerojatnije potječe iz Austrije ili Njemačke. No pravu svjetsku slavu stekao je dolaskom u New York, početkom prošlog stoljeća. Danas je omiljen širom svijeta, a ponajviše se vezuje uz tipično američki sport bejzbol.

Hot dog - Saznajte kako pripremiti hot dog u našem video receptu. - hrenovke, pecivo (za hot dog), slanina (tanke), kukuruz (iz konzerve), luk, slatka mljevena paprika, sol i papar, Luk ogulimo i narežemo na tanke trakice, a kukuruz iz konzerve ocijedimo. ; Hrenovke omotamo tanko narezanim kriškama slanine, slažemo u vatrostalnu posudu u koju zatim dodamo toliko vode da pokrije dno. Stavimo ih peći u zagrijanu pećnicu na 200°C oko 8 minuta. ; Za to vrijeme na malo ulja, u tavi, uz dodatak kukuruza iz konzerve te začina (mljevene crvene paprike, soli i svježe mljevenog papra) staklasto popržimo luk i maknemo u stranu.; Jednu minutu prije nego izvadimo omotane hrenovke iz pećnice, na njih položimo pecivo za hot dog da se ugrije pa sve zajedno izvadimo iz pećnice. ; Pecivo s gornje strane, po dužini zarežemo nožem i nadjenemo ga pripremljenim lukom i kukuruzom te na njega položimo pečenu hrenovku.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Luk ogulimo i narežemo na tanke trakice, a kukuruz iz konzerve ocijedimo.
  2. Hrenovke omotamo tanko narezanim kriškama slanine, slažemo u vatrostalnu posudu u koju zatim dodamo toliko vode da pokrije dno. Stavimo ih peći u zagrijanu pećnicu na 200°C oko 8 minuta.
  3. Za to vrijeme na malo ulja, u tavi, uz dodatak kukuruza iz konzerve te začina (mljevene crvene paprike, soli i svježe mljevenog papra) staklasto popržimo luk i maknemo u stranu.
  4. Jednu minutu prije nego izvadimo omotane hrenovke iz pećnice, na njih položimo pecivo za hot dog da se ugrije pa sve zajedno izvadimo iz pećnice.
  5. Pecivo s gornje strane, po dužini zarežemo nožem i nadjenemo ga pripremljenim lukom i kukuruzom te na njega položimo pečenu hrenovku.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 2
Rating: 3
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:30minuta

Najnovije zanimljivosti: