Hrskava piletina s mladim lukom i umakom od limuna

  • 50 min
  • 4 porcije
  • Srednje kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Jelo sadrži meso
Hrskava piletina s mladim lukom i umakom od limuna
U našem video receptu saznajte kako pripremiti hrskavu piletinu s mladim lukom i umakom od limuna.
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Napravimo marinadu od smeđeg šećera, dodamo ocijeđeni sok od limuna, ulijemo sojin umak i izmiješamo sastojke, zatim dodamo suhi sherry.
  2. Pileći file narežemo na trakice. Narezanu piletinu stavimo u marinadu i ostavimo da se marinira 30 minuta. Mariniranu piletinu izvadimo iz marinade na papir da upije višak marinade, potom uvaljamo u brašno i stavimo u duboku masnoću. Prženu piletinu izvadimo na papir kako bi ocijedili višak masnoće.
  3. U marinadu dodamo žlicu škrobnog brašna i malo povrtne juhe. Dobivenu mješavinu stavimo u tavu 2 minute dok umak ne zgusne.
  4. Prženu piletinu poslažemo na tanjure, prelijemo je umakom i posipamo sa svježim narezanim lukom.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 2
Rating: 3.5
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:50minuta

Najnovije zanimljivosti: