Hrskava piletina s umakom od soje i mladim lukom

  • 70 min
  • 4 porcije
  • Vrlo kalorično
  • Zahtjevna priprema
  • Jelo sadrži meso
Hrskava piletina s umakom od soje i mladim lukom
U našem video receptu saznajte kako pripremiti hrskavu piletinu s umakom od soje i mladim lukom.

Pržena piletina prelivena kiselkastim umakom i posipana sjeckanim mladim lukom, hm, zvuči dobro, ali ako vas osim zvuka zanima i slika pogledajte pripremu i uživajte u finim okusima ovog jela!

Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Limunov sok iscijedimo, mladi luk očistimo i u koso narežemo na tanke kolutiće, a piletinu očistimo od kožica i žilica te narežemo na prutiće.
  2. U zdjelu ulijemo sojin umak, sherry ili bijelo vino, sok od limuna, dodamo smeđi šećer, posolimo i pjenjačom dobro izmiješamo sastojke.
  3. U dobivenu mješavinu stavimo narezanu piletinu, promiješamo, poklopimo i stavimo u hladnjak da se marinira.
  4. Nakon 30-ak minuta piletinu izvadimo iz marinade, a sok od marinade procijedimo u čistu posudu.
  5. Zatim u ugrijanu tavicu za umake, ulijemo sok od marinade i kokošju juhu, te ostavimo da zavri.
  6. U prikladnu posudu stavimo 5 žlica kukuruznog brašna i u njega uvaljamo prutiće piletine.
  7. Potom piletinu otresemo od viška brašna i stavimo ju pržiti u vruće duboko ulje.
  8. Nakon 4-5 minuta prženja piletinu izvadimo na kuhinjski papir da upije višak masnoće, a u mješavinu marinade i juhe, uz stalno miješanje postupno dodajemo preostalo brašno i kuhamo dalje, stalno miješajući, dok ne dobijemo polugusti umak.
  9. Pržene prutiće piletine premjestimo na pladanj za posluživanje, prelijemo ih dobivenim umakom, sve zajedno posipamo kolutićima mladog luka i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 42
Rating: 4.83
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:70minuta

Najnovije zanimljivosti: