Hrskavi fileti bijele ribe

  • 40 min
  • 4 porcije
  • Srednje kalorično
  • Zahtjevna priprema
  • Sadrži ribu/ morske plodove
Hrskavi fileti bijele ribe
U našem video receptu saznajte kako pripremiti hrskave filete bijele ribe.

Hrskavi fileti bijele ribe na posteljici od tjestenine i pirjanog povrća je zaista cjeloviti, ukusan i, što je najvažnije, zdrav obrok, koji će vam sigurno ostati u lijepom sjećanju.

Hrskavi fileti bijele ribe - U našem video receptu saznajte kako pripremiti hrskave filete bijele ribe. - bijela riba, bob (mladog), rajčica (2 svježe rajčice), tjestenina, masline, celerova stabljika, korijander (u zrnu ), bijelo vino, krušne mrvice, maslac, češnjak, ljuta papričica, kapare, bosiljak (svježeg), maslinovo ulje (ekstra djevičansko), sol i papar, U posudu s krušnim mrvicama dodamo mrvljeni korijander i papar, te izmiješamo sastojke. ; Filete bijele ribe narežemo na komade, posolimo ih i unutarnju stranu mesa uvaljamo u začinjene krušne mrvice. ; Tako pripremljene komade ribe stavimo pržiti u tavu, na ugrijano maslinovo ulje, uvaljanom stranom prema dolje. ; Nakon četiri minute prženja, ribu okrenemo na drugu stranu i pržimo još toliko. ; Pržene filete ribe izvadimo u vatrostalnu posudu i stavimo ih grijati u pećnicu, zagrijanu na 80°C. ; U čistu tavu, na ugrijano maslinovo ulje, dodamo sjeckani češnjak i usitnjenu ljutu papričicu, promiješamo, i čim češnjak zamiriše dodamo mladi bob, rajčicu narezanu na kockice, grubo sjeckane crne masline, narezanu celerovu stabljiku, kapare, ulijemo bijelo vino, začinimo solju i paprom, promiješamo i pirjamo na laganoj vatri 10-ak minuta. ; Za to vrijeme u lonac s vrelom i posoljenom vodom stavimo tjesteninu i kuhamo ju po uputama na pakiranju. ; Kuhano tijesto procijedimo i stavimo u zdjelu, umiješamo maslac i sjeckani bosiljak, dodamo 3-4 žlice pirjanog povrća i izmiješamo. ; Mješavinu tjestenine i povrća stavimo na tanjur, preko nje položimo filet ribe, prekrijemo pirjanim povrćem i poslužimo.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. U posudu s krušnim mrvicama dodamo mrvljeni korijander i papar, te izmiješamo sastojke.
  2. Filete bijele ribe narežemo na komade, posolimo ih i unutarnju stranu mesa uvaljamo u začinjene krušne mrvice.
  3. Tako pripremljene komade ribe stavimo pržiti u tavu, na ugrijano maslinovo ulje, uvaljanom stranom prema dolje.
  4. Nakon četiri minute prženja, ribu okrenemo na drugu stranu i pržimo još toliko.
  5. Pržene filete ribe izvadimo u vatrostalnu posudu i stavimo ih grijati u pećnicu, zagrijanu na 80°C.
  6. U čistu tavu, na ugrijano maslinovo ulje, dodamo sjeckani češnjak i usitnjenu ljutu papričicu, promiješamo, i čim češnjak zamiriše dodamo mladi bob, rajčicu narezanu na kockice, grubo sjeckane crne masline, narezanu celerovu stabljiku, kapare, ulijemo bijelo vino, začinimo solju i paprom, promiješamo i pirjamo na laganoj vatri 10-ak minuta.
  7. Za to vrijeme u lonac s vrelom i posoljenom vodom stavimo tjesteninu i kuhamo ju po uputama na pakiranju.
  8. Kuhano tijesto procijedimo i stavimo u zdjelu, umiješamo maslac i sjeckani bosiljak, dodamo 3-4 žlice pirjanog povrća i izmiješamo.
  9. Mješavinu tjestenine i povrća stavimo na tanjur, preko nje položimo filet ribe, prekrijemo pirjanim povrćem i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 21
Rating: 4.81
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:40minuta

Najnovije zanimljivosti: