Imam Bayildi – pečeni patlidžani s češnjakom

  • 45 min
  • 4 porcije
  • Srednje kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Pogodno za Vegane
Imam Bayildi - pečeni patlidžani s češnjakom
U našem video receptu saznajte kako pripremiti Imam Bayildi - pečene patlidžane s češnjakom.
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Patlidžane operemo, ogulimo koricu u razmaku od 2 cm i prelijemo limunovim sokom.
  2. Režnjeve češnjaka očistimo i narežemo na štapiće. Patlidžane izbodemo nožem i u rupice stavimo izrezane režnjeve češnjaka.
  3. U ugrijanu tavu stavimo maslinovo ulje, na njega dodamo patlidžane i povremeno okrećući pržimo ih sa svih strana 10-tak minuta. Potom patlidžane zarežemo i napravimo džepiće, razdvojimo ih i nadijevamo povrtnim miksom.
  4. Luk narežemo na kolutove koje stavljamo preko povrtnog miksa. U tavu ulijemo vodu i sve zajedno poklopimo, smanjimo vatru i sve zajedno kuhamo 30 minuta.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 43
Rating: 4.88
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:45minuta

Najnovije zanimljivosti: