Jabuke iz pećnice u kuhanom vinu

  • 70 min
  • 8 porcije
  • Vrlo kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Sadrži jaja i mlijeko
Jabuke iz pećnice u kuhanom vinu
U našem video receptu saznajte kako pripremiti jabuke iz pećnice u kuhanom vinu.
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. U ugrijanu tavu iznad vatre ulijemo suho bijelo vino, dodamo grožđice i kratko ih prokuhamo.
  2. Nakon poprilici 5 minuta kuhanja, vino prelijemo u vatrostalnu posudu u kojoj ćemo kasnije nastaviti kuhati jabuke, grožđice ostavimo u lončiću i vratimo ga iznad vatre, a u kuhano vino dodamo koricu cimeta.
  3. Zatim u lončić u kojem smo ostavili grožđice dodamo šećer, ulijemo mlijeko, dodamo mljeveni mak i sastojke kuhamo na laganoj vatri. Za to vrijeme, izdubimo jabuke.
  4. Nakon desetak minuta kada je umak reducirao ugasimo vatru.
  5. Izdubljene jabuke sada stavimo u vatrostalnu posudu s vinom i nadjevamo ih umakom.
  6. Preko svakog otvora na jabuci sada stavimo malo džema od brusnica i sve zajedno stavimo u pećnicu zagrijanu na 170 stupnjeva.
  7. Dok se jabuke peku, na vrućoj tavi kratko ćemo propržiti listiće badema.
  8. Nakon 40-ak minuta jabuke su gotove i možemo ih izvaditi iz pećnice.
  9. Još tople ih stavljamo na tanjure, prelijemo s malo umaka od pečenja, posipamo prženim listićima badema i šećerom u prahu.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 44
Rating: 4.84
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:70minuta

Najnovije zanimljivosti: