Jabuke s medenim preljevom

  • 30 min
  • 4 porcije
  • Srednje kalorično
  • Vrlo jednostavna priprema
  • Sadrži mlijeko, nema mesa
Jabuke s medenim preljevom
U našem video receptu saznajte kako pripremiti jabuke s medenim preljevom.

Jedna od onih namirnica koje se uvijek nekako nađu kod kuće su i jabuke. Kad Vas sljedeći put uhvati grižnja savjesti što s jabukama pripremate uvijek jednu te istu pitu, sjetite se ovog jednostvnog i ukusnog recepta!

Jabuke s medenim preljevom - U našem video receptu saznajte kako pripremiti jabuke s medenim preljevom. - jabuke, med (sa sokom od limuna), kiselo vrhnje, maslac, vanilin šećer, U zdjelu s kiselim vrhnjem, dodamo med, te sve zajedno izmiješamo u jednoličnu smjesu. ; Ovako pripremljen preljev stavimo u hladnjak da se malo ohladi. ; Jabuke ogulimo, očistimo i narežemo na kriške. ; U tavi rastopimo maslac, dodamo vanilin šećer, te sve zajedno na laganoj vatri pirjamo dok jabuke malo ne omekšaju. ; Gotove jabuke stavimo na tanjure, prelijemo ih ohlađenim preljevom od meda i vrhnja, te poslužimo.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. U zdjelu s kiselim vrhnjem, dodamo med, te sve zajedno izmiješamo u jednoličnu smjesu.
  2. Ovako pripremljen preljev stavimo u hladnjak da se malo ohladi.
  3. Jabuke ogulimo, očistimo i narežemo na kriške.
  4. U tavi rastopimo maslac, dodamo vanilin šećer, te sve zajedno na laganoj vatri pirjamo dok jabuke malo ne omekšaju.
  5. Gotove jabuke stavimo na tanjure, prelijemo ih ohlađenim preljevom od meda i vrhnja, te poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 1
Rating: 1
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:30minuta

Najnovije zanimljivosti: