Jaffa keksi

  • 60 min
  • 6-8 porcije
  • Vrlo kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Sadrži jaja i mlijeko

Kažu da ovaj keks postoji još od davne 1927. godine te da je zemlja njegovog porijekla Velika Britanija. Keksić je prvotno bio okusa naranče, a danas možemo birati između raznih okusa. Također, možemo ga nabaviti u svakom dućanu, ali i pripremiti u našoj divnoj kuhinji.

 

Jaffa keksi
Jaffa keksi
Popularnost:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 77
Rating: 4.31
You:
Rate this recipe!
U našem receptu saznajte kako pripremiti jaffa kekse.
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Umutimo 4 jaja i 4 žlice šećera, a zatim smjesu dobro izradimo mikserom.
  2. Brašno prosijemo u posudu, a naranču naribamo.
  3. U smjesu od jaja i šećera postepeno dodajemo brašno, stalno miješajući te na kraju dodamo i ribanu koricu naranče.
  4. Smjesu izlijemo u lim obložen papirom za pečenje i stavimo peći u pećnicu na desetak minuta.
  5. Kada je biskvit pečen, stavimo ga hladiti.
  6. U čisti lonac iznad vatre stavimo prašak za puding, šećer i sok te stalno miješajući kuhamo na laganoj vatri dok ne dobijemo jednoličnu smjesu.
  7. Ohlađeni biskvit izrežemo u obliku krugova te na svaki stavljamo po žličicu pripremljenog želea od pudinga, soka i šećera i pustimo da se žele skroz ohladi.
  8. Zatim čokoladu i ulje otopimo na pari te smjesom premažemo kekse i stavimo u frižider da se čokolada stisne.
  9. Nakon poprilici dva sata, jaffa kekse možemo poslužiti.
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 77
Rating: 4.31
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:60minuta

Najnovije zanimljivosti: