Jaja u omotu od lisnatog tijesta

  • 50 min
  • 4 porcije
  • Srednje kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Jelo sadrži meso
Jaja u omotu od lisnatog tijesta
U našem video receptu saznajte kako pripremiti jaja u omotu od lisnatog tijesta.

Ako tražite ukusno i dekorativno uskršnje jelo, obavezno probajte ove uskršnje zamotuljke. Izgledaju poput velikih bombona, punjenih sirom, šunkom i kuhanim jajima. Možete ih poslužiti kao predjelo ili užinu, a najbolje će se snaći kao brzi zalogajčići na uskršnjoj zakusci.

Jaja u omotu od lisnatog tijesta - U našem video receptu saznajte kako pripremiti jaja u omotu od lisnatog tijesta. - jaje (tvrdo kuhanih), lisnato tijesto, sir (za tost), slatka mljevena paprika, vlasac (sjeckanog), šunka (kuhane), Od tijesta razvaljamo 8 jednaka četverokuta ravnih stranica. ; U sredinu svakog položimo po jednu plošku topivog sira, komadiće kuhane šunke, posipamo sjeckanim svježim vlascem i mljevenom crvenom paprikom. Preko svega položimo po jedno cijelo očišćeno tvrdo kuhano jaje. ; Tijestom omotamo jaja i krajeve savijemo kao kod bombona (jedan prema sebi, a drugi od sebe). ; Dobivene oblike preselimo u vatrostalnu posudu i stavimo u zagrijanu pećnicu, na 180°C oko 20 minuta.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Od tijesta razvaljamo 8 jednaka četverokuta ravnih stranica.
  2. U sredinu svakog položimo po jednu plošku topivog sira, komadiće kuhane šunke, posipamo sjeckanim svježim vlascem i mljevenom crvenom paprikom. Preko svega položimo po jedno cijelo očišćeno tvrdo kuhano jaje.
  3. Tijestom omotamo jaja i krajeve savijemo kao kod bombona (jedan prema sebi, a drugi od sebe).
  4. Dobivene oblike preselimo u vatrostalnu posudu i stavimo u zagrijanu pećnicu, na 180°C oko 20 minuta.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 24
Rating: 4.75
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:50minuta

Najnovije zanimljivosti: