Jambalaya

  • 70 min
  • 4 porcije
  • Vrlo kalorično
  • Zahtjevna priprema
  • Jelo sadrži meso
Jambalaya
Saznajte kako pripremiti jambalayu u našem video receptu.

Ovo jelo koje naoko spaja nespojivo izvanredan je način da upotrijebite češnjovke i domaće kobasice. Ti će se mesni okusi sljubiti s egzotičnim začinima, repovima morskih kozica i rižom, a Vi ćete dobiti kompletan i nadasve ukusan obrok.

Jambalaya - Saznajte kako pripremiti jambalayu u našem video receptu. - svinjski file, kobasica (domaćih), luk, celerova stabljika, kobasice češnjovke, riža (dugog zrna), mljevena crvena paprika, kurkuma, đumbir (mljevenog), limun, kokošji temeljac, repovi morskih kozica (očišćenih), ulje, sol i papar, Prije svega kobasice narežemo na kolutiće, a svinjski file na jednake kockice i posolimo ga. ; U tavi ugrijemo ulje, dodamo meso, popržimo sa svih strana i izvadimo na stranu. ; Na masnoću od prženja dodamo sjeckani luk, na kockice narezanu stabljiku celera, malo posolimo i na laganoj vatri pržimo dok povrće ne omekša, te i njega premjestimo u zdjelu s mesom. ; Zatim u tavu stavimo na kolutiće narezane domaće kobasice i češnjovke (po potrebi dolijemo malo ulja), popržimo ih da dobiju smeđu boju, te i njih premjestimo u zdjelu s mesom. ; Potom u tavu, na preostalu masnoću, dodamo rižu i pržimo je da upije dio masnoće. ; Zatim dodamo mljevenu crvenu papriku, kurkumu, mljeveni sušeni đumbir, papar, te sve zajedno izmiješamo. ; Kada su začini zamirisali u tavu ulijemo limunov sok, kokošji temeljac, dodamo poprženo meso, povrće i kobasice, izmiješamo sastojke, dodamo očišćene repove morskih kozica, poklopimo i na slaboj vatri kuhamo 20-ak minuta, odnosno dok ne nestane tekućine.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Prije svega kobasice narežemo na kolutiće, a svinjski file na jednake kockice i posolimo ga.
  2. U tavi ugrijemo ulje, dodamo meso, popržimo sa svih strana i izvadimo na stranu.
  3. Na masnoću od prženja dodamo sjeckani luk, na kockice narezanu stabljiku celera, malo posolimo i na laganoj vatri pržimo dok povrće ne omekša, te i njega premjestimo u zdjelu s mesom.
  4. Zatim u tavu stavimo na kolutiće narezane domaće kobasice i češnjovke (po potrebi dolijemo malo ulja), popržimo ih da dobiju smeđu boju, te i njih premjestimo u zdjelu s mesom.
  5. Potom u tavu, na preostalu masnoću, dodamo rižu i pržimo je da upije dio masnoće.
  6. Zatim dodamo mljevenu crvenu papriku, kurkumu, mljeveni sušeni đumbir, papar, te sve zajedno izmiješamo.
  7. Kada su začini zamirisali u tavu ulijemo limunov sok, kokošji temeljac, dodamo poprženo meso, povrće i kobasice, izmiješamo sastojke, dodamo očišćene repove morskih kozica, poklopimo i na slaboj vatri kuhamo 20-ak minuta, odnosno dok ne nestane tekućine.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 0
Rating: 0
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:70minuta

Najnovije zanimljivosti: