- Almo Čatlak
- 60 min
- 6 porcije
- Srednje kalorično
- Zahtjevna priprema
- Jelo sadrži meso
Janjeća krunska pečenka s francuskom salatom
U našem video receptu saznajte kako pripremiti janjeću krunsku pečenku s francuskom salatom.
O janjetini u brojnim oblicima zasigurno već puno znate. Ovo što Vam ovom prilikom nudimo pravo je osvježenje za ove prosinačke dane – kombinacija dvaju dobro nam znanih namirnica sve će natjerati da zatraže još...
Janjeća krunska pečenka s francuskom salatom - U našem video receptu saznajte kako pripremiti janjeću krunsku pečenku s francuskom salatom. - janjeća leđa (s rebrima), ekstra djevičansko maslinovo ulje, češnjak, ružmarin, sol, peršin (francuski), prilog (francuska salata), Prije svega u mužaru izmrvimo nekoliko listića ružmarina, premjestimo ih u zdjelicu, ulijemo maslinovo ulje, protisnemo češnjak, sve zajedno izmiješamo i stavimo na stranu. ; Obje polovice janjećih leđa s rebrima skratimo na duljinu najkraćeg rebra i taj višak upotrijebimo za neki drugi recept. Jednu stranu janjećeg rebrenog koša s najmanje osam rebara položimo masnim dijelom prema gore na radnu površinu. ; Polovice sa skraćenim rebrima pripremamo tako što po cijeloj dužimo i pet centimetra od vrhova odrezanih rebara zarežemo tanki mesni dio sve do kostiju, te kližući nožem niz rebra prema krajevima, skidamo mesni dio. ; Zatim nožem odstranimo meso i tkivo između rebara i zarežemo spojeve između kotleta (po prilici jedan centimetar duboko) kako bi se kruna lakše savila. ; Kada smo na ovaj način obradili obje polovice leđa s rebrima, posolimo ih, te polovice, mesnom stranom prema unutra, okrenemo jednu prema drugoj, a krajeve zaokrenemo prema unutra kako bi dobili oblik krune. Kuhinjskom vezicom po utoru moždine, u krug povežemo i učvrstimo oblik krune. ; Dobiven oblik krune položimo na sredinu lima za pečenje, premažemo pripremljenom mješavinom maslinovog ulja i stavimo peći u pećnicu zagrijanu na 200°C. Ovisno o željenoj jačini pečenja (od ružičastog do jače pečenog) ovako pripremljena janjetina gotova je za 30-40 minuta. ; Janjeću krunsku pečenku ostavimo da se potpuno ohladi, položimo ju na svečani tanjur, nadjenemo francuskom salatom, ukrasimo francuskim peršinom i poslužimo.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- janjeća leđa, 1 s rebrima
- ekstra djevičansko maslinovo ulje, 50 ml
- češnjak, 2 češnja
- ružmarin, 1 grančica
- sol
- peršin francuski
- prilog francuska salata
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Prije svega u mužaru izmrvimo nekoliko listića ružmarina, premjestimo ih u zdjelicu, ulijemo maslinovo ulje, protisnemo češnjak, sve zajedno izmiješamo i stavimo na stranu.
- Obje polovice janjećih leđa s rebrima skratimo na duljinu najkraćeg rebra i taj višak upotrijebimo za neki drugi recept. Jednu stranu janjećeg rebrenog koša s najmanje osam rebara položimo masnim dijelom prema gore na radnu površinu.
- Polovice sa skraćenim rebrima pripremamo tako što po cijeloj dužimo i pet centimetra od vrhova odrezanih rebara zarežemo tanki mesni dio sve do kostiju, te kližući nožem niz rebra prema krajevima, skidamo mesni dio.
- Zatim nožem odstranimo meso i tkivo između rebara i zarežemo spojeve između kotleta (po prilici jedan centimetar duboko) kako bi se kruna lakše savila.
- Kada smo na ovaj način obradili obje polovice leđa s rebrima, posolimo ih, te polovice, mesnom stranom prema unutra, okrenemo jednu prema drugoj, a krajeve zaokrenemo prema unutra kako bi dobili oblik krune. Kuhinjskom vezicom po utoru moždine, u krug povežemo i učvrstimo oblik krune.
- Dobiven oblik krune položimo na sredinu lima za pečenje, premažemo pripremljenom mješavinom maslinovog ulja i stavimo peći u pećnicu zagrijanu na 200°C. Ovisno o željenoj jačini pečenja (od ružičastog do jače pečenog) ovako pripremljena janjetina gotova je za 30-40 minuta.
- Janjeću krunsku pečenku ostavimo da se potpuno ohladi, položimo ju na svečani tanjur, nadjenemo francuskom salatom, ukrasimo francuskim peršinom i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:60minuta |