Janjeća krunska pečenka s francuskom salatom

  • 60 min
  • 6 porcije
  • Srednje kalorično
  • Zahtjevna priprema
  • Jelo sadrži meso
Janjeća krunska pečenka s francuskom salatom
U našem video receptu saznajte kako pripremiti janjeću krunsku pečenku s francuskom salatom.

O janjetini u brojnim oblicima zasigurno već puno znate. Ovo što Vam ovom prilikom nudimo pravo je osvježenje za ove prosinačke dane – kombinacija dvaju dobro nam znanih namirnica sve će natjerati da zatraže još...

Janjeća krunska pečenka s francuskom salatom - U našem video receptu saznajte kako pripremiti janjeću krunsku pečenku s francuskom salatom. - janjeća leđa (s rebrima), ekstra djevičansko maslinovo ulje, češnjak, ružmarin, sol, peršin (francuski), prilog (francuska salata), Prije svega u mužaru izmrvimo nekoliko listića ružmarina, premjestimo ih u zdjelicu, ulijemo maslinovo ulje, protisnemo češnjak, sve zajedno izmiješamo i stavimo na stranu. ; Obje polovice janjećih leđa s rebrima skratimo na duljinu najkraćeg rebra i taj višak upotrijebimo za neki drugi recept. Jednu stranu janjećeg rebrenog koša s najmanje osam rebara položimo masnim dijelom prema gore na radnu površinu. ; Polovice sa skraćenim rebrima pripremamo tako što po cijeloj dužimo i pet centimetra od vrhova odrezanih rebara zarežemo tanki mesni dio sve do kostiju, te kližući nožem niz rebra prema krajevima, skidamo mesni dio. ; Zatim nožem odstranimo meso i tkivo između rebara i zarežemo spojeve između kotleta (po prilici jedan centimetar duboko) kako bi se kruna lakše savila. ; Kada smo na ovaj način obradili obje polovice leđa s rebrima, posolimo ih, te polovice, mesnom stranom prema unutra, okrenemo jednu prema drugoj, a krajeve zaokrenemo prema unutra kako bi dobili oblik krune. Kuhinjskom vezicom po utoru moždine, u krug povežemo i učvrstimo oblik krune. ; Dobiven oblik krune položimo na sredinu lima za pečenje, premažemo pripremljenom mješavinom maslinovog ulja i stavimo peći u pećnicu zagrijanu na 200°C. Ovisno o željenoj jačini pečenja (od ružičastog do jače pečenog) ovako pripremljena janjetina gotova je za 30-40 minuta. ; Janjeću krunsku pečenku ostavimo da se potpuno ohladi, položimo ju na svečani tanjur, nadjenemo francuskom salatom, ukrasimo francuskim peršinom i poslužimo.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Prije svega u mužaru izmrvimo nekoliko listića ružmarina, premjestimo ih u zdjelicu, ulijemo maslinovo ulje, protisnemo češnjak, sve zajedno izmiješamo i stavimo na stranu.
  2. Obje polovice janjećih leđa s rebrima skratimo na duljinu najkraćeg rebra i taj višak upotrijebimo za neki drugi recept. Jednu stranu janjećeg rebrenog koša s najmanje osam rebara položimo masnim dijelom prema gore na radnu površinu.
  3. Polovice sa skraćenim rebrima pripremamo tako što po cijeloj dužimo i pet centimetra od vrhova odrezanih rebara zarežemo tanki mesni dio sve do kostiju, te kližući nožem niz rebra prema krajevima, skidamo mesni dio.
  4. Zatim nožem odstranimo meso i tkivo između rebara i zarežemo spojeve između kotleta (po prilici jedan centimetar duboko) kako bi se kruna lakše savila.
  5. Kada smo na ovaj način obradili obje polovice leđa s rebrima, posolimo ih, te polovice, mesnom stranom prema unutra, okrenemo jednu prema drugoj, a krajeve zaokrenemo prema unutra kako bi dobili oblik krune. Kuhinjskom vezicom po utoru moždine, u krug povežemo i učvrstimo oblik krune.
  6. Dobiven oblik krune položimo na sredinu lima za pečenje, premažemo pripremljenom mješavinom maslinovog ulja i stavimo peći u pećnicu zagrijanu na 200°C. Ovisno o željenoj jačini pečenja (od ružičastog do jače pečenog) ovako pripremljena janjetina gotova je za 30-40 minuta.
  7. Janjeću krunsku pečenku ostavimo da se potpuno ohladi, položimo ju na svečani tanjur, nadjenemo francuskom salatom, ukrasimo francuskim peršinom i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 21
Rating: 4.86
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:60minuta

Najnovije zanimljivosti: