Janjeća plećka s krumpirom kao ispod peke

  • 90 min
  • 6-8 porcije
  • Vrlo kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Jelo sadrži meso
Janjeća plećka s krumpirom kao ispod peke
U našem video receptu saznajte kako pripremiti janjeću plećku s krumpirom kao ispod peke.
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Povrće operemo i očistimo. Mrkvu i celer narežemo na prutiće, krumpir na kriške, a luk prepolovimo. Sastojke posolimo, začinimo svježe mljevenim paprom i s malo crvene paprike , dodamo cijele režnjeve češnjaka i sve prelijemo s malo maslinovog ulja te promiješamo rukama.
  2. Plećku narežemo na nekoliko manjih dijelova. Janjetinu posipamo s krupnom soli koju utrljamo dobro u meso. Potom meso stavimo na dno zemljane posude, malo posipamo s crvenom paprikom i prelijemo s malo maslinovog ulja.
  3. Preko mesa slažemo pripremljeno povrće i na kraju prelijemo s malo suhog bijelog vina. Sve zajedno stavimo peći u pećnicu na 180°C, 90 minuta.
  4. Gotovo jelo poslužimo na tanjure, prelijemo s umakom od pečenja i sve zajedno začinimo po želji s još malo svježe mljevenog papra.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 4
Rating: 3.25
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:90minuta

Najnovije zanimljivosti: