Janjeći but na rimski način

  • 90 min
  • 4 porcije
  • Srednje kalorično
  • Zahtjevna priprema
  • Jelo sadrži meso
Janjeći but na rimski način
U našem video receptu saznajte kako pripremiti janjeći but na rimski način.

Ovaj jednostavan komad janjetine ispečen je u slasnoj košuljici koja se priprema od krušnih mrvica, maslinovog ulja i aromatičnih trava. Rezultat je jedinstven i neuobičajen okus. Ovo jelo se svakako isplati pripremiti na neki blagdan ili u nekoj drugoj svečanoj prilici.

Janjeći but na rimski način - U našem video receptu saznajte kako pripremiti janjeći but na rimski način. - janjeći but (otprilike), krušne mrvice, češnjak, peršin (sjeckanog), mažuran, menta, origano, temeljac mesne juhe, krumpir (mladog), maslinovo ulje, sol i papar, Janjeći but operemo i osušimo. ; U zdjelu stavimo krušne mrvice, dodamo protisnuti češnjak, sjeckani peršin, mažuran, mentu, origano, žličicu soli, pola žličice papra, izmiješamo, te dalje miješajući dodajemo maslinovo ulje dok ne dobijemo žitku smjesu. ; Zatim janjeći but posolimo, premažemo maslinovim uljem, položimo u vatrostalnu posudu i ravnomjerno prekrijemo pripremljenom smjesom. ; U posudu ulijmo polovicu mesnog temeljca i stavimo peći u zagrijanu pećnicu, na donju razinu, na 200°C, jedan sat i 15 minuta. ; Na pola pečenja u vatrostalnu posudu dodamo oguljeni i očišćeni mladi krumpir, ulijemo preostali mesni temeljac i nastavimo peći. ; Gotovo jelo poslužimo na ovalni tanjur, obložimo krumpirima i posipamo ih sjeckanim peršinom.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Janjeći but operemo i osušimo.
  2. U zdjelu stavimo krušne mrvice, dodamo protisnuti češnjak, sjeckani peršin, mažuran, mentu, origano, žličicu soli, pola žličice papra, izmiješamo, te dalje miješajući dodajemo maslinovo ulje dok ne dobijemo žitku smjesu.
  3. Zatim janjeći but posolimo, premažemo maslinovim uljem, položimo u vatrostalnu posudu i ravnomjerno prekrijemo pripremljenom smjesom.
  4. U posudu ulijmo polovicu mesnog temeljca i stavimo peći u zagrijanu pećnicu, na donju razinu, na 200°C, jedan sat i 15 minuta.
  5. Na pola pečenja u vatrostalnu posudu dodamo oguljeni i očišćeni mladi krumpir, ulijemo preostali mesni temeljac i nastavimo peći.
  6. Gotovo jelo poslužimo na ovalni tanjur, obložimo krumpirima i posipamo ih sjeckanim peršinom.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 21
Rating: 4.86
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:90minuta

Najnovije zanimljivosti: