Janjeći but s bijelim grahom iz pećnice

  • 200 min
  • 8 porcije
  • Vrlo kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Jelo sadrži meso
Janjeći but s bijelim grahom iz pećnice
U našem video receptu saznajte kako pripremiti janjeći but s bijelim grahom iz pećnice.
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Luk nasjeckamo, a mrkvu i korijen celera narežemo na kockice.
  2. Sada janjetinu posolimo, a u vruću tavu iznad vatre ulijemo malo ulja i na njemu sa svih strana popržimo janjetinu.
  3. Nakon desetak minuta prženja, janjetinu preselimo u vatrostalnu posudu, a na masnoću od prženja stavimo luk, mrkvu i celer koje smo prethodno narezali.
  4. Zatim preko povrća u tavi protisnemo režnjeve češnjaka, sastojke posolimo i pržimo dalje na srednje jakoj vatri.
  5. Dok se povrće prži, filetirat ćemo rajčice tako da ih prvo narežemo na kriške, izvadimo im sredinu, a potom odvojimo mesni dio od kožice. Zatim filetirane rajčice narežemo na duguljaste trakice, dodamo ih u tavu s povrćem, umiješamo koncentrat rajčice i miješamo dalje dok se rajčica ne rastopi.
  6. Sada u tavu dodamo svježe sjeckani peršin, bijeli grah iz konzerve, ulijemo juhu, promiješamo i pričekamo da sastojci prokuhaju.
  7. Pripremljenim povrćem sada prelijemo meso, poklopimo vatrostalnu posudu i sve zajedno stavimo peći u pećnicu na 170 stupnjeva.
  8. Nakon 2 i pol sata jelo možemo izvaditi iz pećnice.
  9. Sada meso izvadimo iz umaka i skinemo mu kuhinjsku vezicu.
  10. Zatim meso narežemo na ploške deblinje 1-1.5 cm, umak stavimo na pladanj za posluživanje i preko umaka složimo narezano meso. Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 4
Rating: 3.5
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:200minuta

Najnovije zanimljivosti: