Janjeći kare s mediteranskim travama pečen u sijenu

  • 60 min
  • 4 porcije
  • Niskokalorično
  • Vrlo jednostavna priprema
  • Jelo sadrži meso
Janjeći kare s mediteranskim travama pečen u sijenu
U našem video receptu saznajte kako pripremiti janjeći kare s mediteranskim travama pečen u sijenu.

Legenda kaže da su Hrvati dok su još živjeli u Iranu lovili divlje janjce i komade njihova mesa zamatali u sijeno kako bi se meso opustilo i postalo mekše. Aroma sijena oplemenila bi aromu mesa. Kad su Hrvati iz Irana preko Karpata stigli do Jadranskog mora tamo su naišli na mediteranske trave. Turci su zatim donijeli mentu, a Napoleonovi vojnici konjak. I tako je nastalo ovo predivno jelo. Ono jača nacionalne osjećaje i navijačke strasti te vam preporučamo da ga pripremate pred svojim gostima i poslužite prilikom važnih ogleda naših sportaša.

Janjeći kare s mediteranskim travama pečen u sijenu - U našem video receptu saznajte kako pripremiti janjeći kare s mediteranskim travama pečen u sijenu. - janjetina (kare ili but), češnjak, menta, majoran, ružmarin, majčina dušica, limun (naribana korica), konjak, vrećica suhog sijena, maslinovo ulje, sol i papar, -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 2
Rating: 2.5
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:60minuta

Najnovije zanimljivosti: