Janjeći medaljoni iz pećnice

  • 100 min
  • 4 porcije
  • Vrlo kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Jelo sadrži meso
Janjeći medaljoni iz pećnice
U našem video receptu saznajte kako pripremiti janjeće medaljone iz pećnice.

Proljeće je svima znano kao sezona janjetine. O janjetini s ražnja bilo je već uvelike riječi, a ovaj Vam put nudimo janjetinu iz malo drugačije perspektive – one kojoj malo kadulje i senfa daju glavnu začinsku notu.

Janjeći medaljoni iz pećnice - U našem video receptu saznajte kako pripremiti janjeće medaljone iz pećnice. - janjeći but (bez kosti), kadulja (svježe), češnjak, maslac, bijelo vino, senf, maslinovo ulje, sol i papar, But bez kosti narežemo na odreske debljine 2 centimetra, oblikujemo ih u medaljone, povežemo kuhinjskom vezicom da zadrže oblik, te ih posolimo i popaprimo. ; U tavi ugrijemo maslinovo ulje, dodamo listove kadulje i kratko ih popržimo. Zatim dodamo medaljone i sa svake strane ih pržimo 2-3 minute.; Ovako pripremljene medaljone premjestimo u vatrostalnu posudu, preko svakog stavimo po režanj češnjaka, koji smo prignječili kako bi pustio aromu, prelijemo ih s nekoliko kapi bijelog vina i maslinovim uljem, te stavimo peći u pećnicu zagrijanu na 190°C, po prilici 1 h i 30 min. ; U tavu na masnoću od prženja ulijemo preostalo bijelo vino, te po dnu miješamo pjenjačom kako bi skinuli karamelizirani sloj od prženja. ; Zatim dodamo senf, izmiješamo sastojke, te umiješamo nekoliko kockica maslaca da povežemo umak. ; Gotove medaljone poslužimo na tanjure, prelijemo ih pripremljenim umakom, a uz njih poslužimo kuhano mlado povrće ili pečeni krumpir.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. But bez kosti narežemo na odreske debljine 2 centimetra, oblikujemo ih u medaljone, povežemo kuhinjskom vezicom da zadrže oblik, te ih posolimo i popaprimo.
  2. U tavi ugrijemo maslinovo ulje, dodamo listove kadulje i kratko ih popržimo. Zatim dodamo medaljone i sa svake strane ih pržimo 2-3 minute.
  3. Ovako pripremljene medaljone premjestimo u vatrostalnu posudu, preko svakog stavimo po režanj češnjaka, koji smo prignječili kako bi pustio aromu, prelijemo ih s nekoliko kapi bijelog vina i maslinovim uljem, te stavimo peći u pećnicu zagrijanu na 190°C, po prilici 1 h i 30 min.
  4. U tavu na masnoću od prženja ulijemo preostalo bijelo vino, te po dnu miješamo pjenjačom kako bi skinuli karamelizirani sloj od prženja.
  5. Zatim dodamo senf, izmiješamo sastojke, te umiješamo nekoliko kockica maslaca da povežemo umak.
  6. Gotove medaljone poslužimo na tanjure, prelijemo ih pripremljenim umakom, a uz njih poslužimo kuhano mlado povrće ili pečeni krumpir.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 0
Rating: 0
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:100minuta

Najnovije zanimljivosti: