Janjetina iz pećnice s tjesteninom

  • 140 min
  • 4 porcije
  • Srednje kalorično
  • Zahtjevna priprema
  • Jelo sadrži meso
Janjetina iz pećnice s tjesteninom
U našem video receptu saznajte kako pripremiti janjetinu iz pećnice s tjesteninom.

Pečena janjetina s tjesteninom koja se priprema poput rižota. Ako smo vas iznenadili, vjerujte, iznenađenje je zaista ugodno.

Janjetina iz pećnice s tjesteninom - U našem video receptu saznajte kako pripremiti janjetinu iz pećnice s tjesteninom. - Janjeća plećka, pelati rajčice, tjestenina (risoni (za juhu)), maslac, limun, luk, šećer, povrtni dodatak jelima, parmezan (naribanog), maslinovo ulje (ekstra djevičansko), sol i papar, Janjetinu narežemo na jednake komade, posipamo povrtnim dodatkom jelima, popaprimo i premjestimo u vatrostalnu posudu. ; Zatim meso prelijemo maslinovim uljem, pročišćenim maslacem, limunovim sokom i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 200°C, 60-ak minuta. ; U tavu, na ugrijano maslinovo ulje, dodamo sjeckani luk, posolimo i pržimo na laganoj vatri dok malo ne omekša. ; Potom dodamo ocijeđenu i narezanu pelati rajčicu, šećer, promiješamo i pirjamo na laganoj vatri. ; Nakon 1-2 minute, u tavu dodamo pečenu janjetinu, ulijemo 200 ml vode, poklopimo i pirjamo na laganoj vatri 60-ak minuta. ; Omekšalo meso izvadimo na stranu, a u umak dodamo tjesteninu risoni, dobro izmiješamo, ulijemo 1l vode, još jednom promiješamo i kuhamo tjesteninu, po prilici 5 minuta, „al dente“. ; U kuhano tijesto dodamo naribani parmezan i dobro promiješamo. Tijesto s parmezanom stavimo na tanjur, preko njega janjetinu i poslužimo.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Janjetinu narežemo na jednake komade, posipamo povrtnim dodatkom jelima, popaprimo i premjestimo u vatrostalnu posudu.
  2. Zatim meso prelijemo maslinovim uljem, pročišćenim maslacem, limunovim sokom i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 200°C, 60-ak minuta.
  3. U tavu, na ugrijano maslinovo ulje, dodamo sjeckani luk, posolimo i pržimo na laganoj vatri dok malo ne omekša.
  4. Potom dodamo ocijeđenu i narezanu pelati rajčicu, šećer, promiješamo i pirjamo na laganoj vatri.
  5. Nakon 1-2 minute, u tavu dodamo pečenu janjetinu, ulijemo 200 ml vode, poklopimo i pirjamo na laganoj vatri 60-ak minuta.
  6. Omekšalo meso izvadimo na stranu, a u umak dodamo tjesteninu risoni, dobro izmiješamo, ulijemo 1l vode, još jednom promiješamo i kuhamo tjesteninu, po prilici 5 minuta, „al dente“.
  7. U kuhano tijesto dodamo naribani parmezan i dobro promiješamo. Tijesto s parmezanom stavimo na tanjur, preko njega janjetinu i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 20
Rating: 5
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:140minuta

Najnovije zanimljivosti: